Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament de Vielha prepara un curtmetratge sobre el col·lectiu immigrant

L'Ajuntament de Vielha prepara un curtmetratge sobre el col·lectiu immigrant

15/10/2009 10:21

L'Ajuntament de Vielha e Mijaran (Val d'Aran) vol mostrar la integració del col·lectiu immigrant al municipi a través d'un curtmetratge. Actualment, l'equip responsable del projecte està treballant en la localització dels actors i els espais per tal d'iniciar el rodatge de forma immediata. L'objectiu és mostrar la bona convivència dels ciutadans d'origen estranger en la societat aranesa.

Aprendre la llengua aranesa, les costums i la història de la Val d'Aran són algunes de les propostes en les que hi treballa l'Ajuntament des de fa anys per tal de cohesionar els nous ciutadans. El col·lectiu immigrant al municipi de Vielha e Mijaran és de 1.666 persones, un 28,8% de la població.

El projecte de crear un curtmetratge rep el suport de Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Un cop realitzat el vídeo d'acollida es difondrà per escoles, centres, organismes, empreses i entitats del municipi. La llengua utilitzada pels actors amateurs serà l'aranès i es mostrarà el seu àmbit laboral, sanitari, cultural,d'habitatge o educatiu. El curtmetratge tindrà una durada de 30 minuts.

La població immigrada més nombrosa a Vielha procedeix de Rumania (581 ciutadans), seguit de Argèlia (220 ciutadans), Marroc (200 ciutadans), Colòmbia, Portugal, Equador, França, Argentina, República Dominicana i Bolívia.