Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Ajuntament d'Oliana espera que s'iniciï properament la construcció de la rotonda a l'entrada nord

L'Ajuntament d'Oliana espera que s'iniciï properament la construcció de la rotonda a l'entrada nord

El pas giratori ha de servir per regular el trànsit de vehicles a la zona industrial i reduir la velocitat dels cotxes que entren a la vila per la C-14. Donar ús a l'antiga caserna i millorar la xarxa d'aigua, entre els altres reptes actuals del municipi
Projecte de rotonda a la C-14, a l'entrada nord d'Oliana (TES)
02/05/2019 12:50

L'Ajuntament d'Oliana espera que el Departament de Territori i Sostenibilitat comenci properament la construcció de la rotonda prevista a la C-14 a l'entrada nord de la vila. La Generalitat va confirmar aquest projecte el juliol passat juntament amb el reforç de la seguretat del pont de Peramola, que ja s'ha executat. En canvi, l'execució del pas giratori encara està pendent. El moment previst inicialment per començar les obres era aquest hivern passat, i el termini d'execució és de set mesos.

L'alcalde d'Oliana, Miquel Sala, confia que aquest canvi a l'entrada de la població, que té un pressupost d'uns 600.000 euros, sigui una realitat com més aviat millor "per descongestionar l'avinguda de Barcelona i, alhora, tenir un accés com cal al polígon industrial". Sala recorda que, per part del consistori, al 2015 ja es va fer la urbanització de l'avinguda de Barcelona -que ha estat tradicionalment l'eix d'entrada i sortida de vehicles de les instal·lacions de Taurus- precisament amb l'objectiu d'integrar millor aquesta via en el teixit urbà i que els veïns en gaudeixin més. Des de l'equip de govern també esperen que la rotonda ajudi a "fer reduir la velocitat als cotxes que entren a Oliana per la C-14 des de Peramola", tenint en compte que molts vehicles entren a la vila amb una velocitat excessiva.

La nova rotonda se situarà al nord del nucli urbà d'Oliana, a la C-14, en direcció Coll de Nargó. Tindrà 40 metres de diàmetre exterior i la calçada estarà formada per dos carrils de quatre metres, un voral exterior d'un metre i un voral exterior de 0,5 metres. A més de la rotonda i de la modificació dels trams propers de la C-14 (en uns 160 metres en sentit nord i 140 metres en sentit sud), es preveu la formació d'un vial d'accés al polígon dels Figolers d'amplada variable entre els cinc i els set metres i una longitud d'uns 120 metres i un petit tram d'uns 80 metres de connexió amb el vial de la Valldan.

Pel que fa a un altre projecte situat just al costat d'aquesta futura rotonda, com és l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, Miquel Sala assegura que aquesta legislatura no s'hi ha avançat perquè de moment "no hi ha hagut cap demanda dels usuaris potencials o emprenedors que podrien fer ús d'aquest edifici". Sala, a més a més, creu que avançar en aquest projecte "de moment no ha sigut viable perquè s'ha prioritzat eixugar el deute de l'Ajuntament", si bé s'han fet actuacions puntuals per evitar una major degradació de l'edifici, com ara reparar la teulada i sanejar la planta baixa, que actualment s'utilitza com a magatzem de les brigades municipals. L'alcalde espera que, amb la millor situació financera actual, els propers quatre anys ja s'hi pugui actuar i trobar-li un ús per a la població.

Entre els projectes en marxa o bé previstos a Oliana, en declaracions a RàdioSeu, Miquel Sala també ha esmentat les obres de millora de la xarxa d'aigua, un element que es vol potenciar després dels recents episodis de contaminació d'aigua de boca. Entre d'altres actuacions de sanejament, l'ajuntament treballa actualment en una nova pavimentació, xarxa de clavegueram i il·luminació per al carrer Vall de Baix, amb un pressupost de 140.000 euros, i més endavant també s'actuarà en la mateixa línia al Vall de Dalt i al carrer Major.

Finalment, el batlle olianès ha esmentat el projecte per millorar l'enllumenat a la zona del Clot de la Guineu. Els tràmits ja estan fets i només falta rebre la confirmació del suport de la Diputació de Lleida, que aportarà un 25% del pressupost, que és d'uns 120.000 euros.