Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ajut a menors en situació vulnerable, entre les prioritats de La Seu Solidària

L'ajut a menors en situació vulnerable, entre les prioritats de La Seu Solidària

La memòria anual de l'entitat també reflecteix les accions dutes a terme en àmbits com ara l'atenció a adults i gent gran, la cooperació internacional i les aportacions al projecte Aliments per la Solidaritat
La Seu Solidària
17/04/2018 11:55

La Seu Solidària ha presentat la seva memòria econòmica de l'any 2017, que reflecteix les principals accions dutes a terme per l'entitat urgellenca. Entre aquestes destaquen els projectes locals adreçats a infants i adolescents de la ciutat en situació vulnerable, als quals s'hi va destinar prop de 7.500 euros.

Concretament, aquest any passat La Seu Solidària va desenvolupar un projecte d'Escola d'Anglès com a activitat extraescolar per a alumnes de primària i secundària que necessiten un reforç en l'aprenentatge d'aquesta llengua. S'hi va destinar 3.129 euros, cedits per l'Ajuntament de la Seu. També es va destinar 1.910 euros a ajuts a famílies en situació de precarietat econòmica, juntament amb 2.300 euros més per facilitar aliments frescos a aquestes famílies durant els períodes de vacances escolars, quan aquests alumnes no poden fer ús de les beques menjador de què disposen els dies de classe.

En aquest mateix àmbit, però de cara a la població adulta, l'associació solidària ha seguit amb el lliurament periòdic de menjar essencial per al projecte Aliments per la Solidaritat, compartit amb l'Ajuntament, el Consorci d'Atenció a les Persones i Càritas d'Urgell. Paral·lelament, han fet acompanyament voluntari de gent gran a la Llar de Sant Josep i amb el lliurament de mobles i d'altres equipaments de la llar per a persones amb problemes econòmics, a banda d'ajuts puntuals per a despeses no cobertes per l'administració.

La Seu Solidària també continua amb la seva tradicional activitat de cooperació internacional. Al 2017 van desenvolupar un projecte de formació de mestres al Senegal, al qual hi han destinat 2.000 euros amb la col·laboració de l'Ajuntament de la Seu i l'ONG Catalunya-Casamance. Alhora, van col·laborar per valor de 2.500 euros en una formació a dones que han patit explotació sexual a Medellín (Colòmbia).

Pel que fa als ingressos, aquest darrer any el col·lectiu es va finançar principalment mitjançant les quotes dels socis, que representen 2.508 euros, juntament amb 1.662 euros obtinguts de la venda de loteria i 1.076 euros provinents d'aportacions puntuals de persones anònimes. Un dels objectius actuals és precisament augmentar els ingressos, per la qual cosa estan oberts a la incorporació de nous socis. El local en el qual treballen és cedit gratuïtament per l'Ajuntament.