Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, serà diputat provincial

L'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, serà diputat provincial

La Diputació podria constituir-se el pròxim dia 18, després que el Constitucional hagi rebutjat el recurs del PSC a l’alcaldia de Llavorsí
Seu de la Diputació de Lleida
13/07/2007 11:43

L’alcalde de Ribera d’Urgellet, Antoni Capdevila, serà diputat provincial, en substitució de Jesús Fierro, que enguany accedirà a la presidència del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Capdevila s'ha mostrat il.lusionat per la seva nova responsabilitat política i ha manifestat que treballarà per atendre les sol.licituds del districte judicial que li pertoca atendre. Així mateix, l'actual alcalde de Ribera d'Urgellet s'ha mostrat escèptic pel pacte entre ERC i PSC a la Diputació, que deixa CIU a l'oposició.

L'ens provincial podria constituir-se de forma oficial el pròxim dimecres, dia 18, després que el Constitucional hagi rebutjat el recurs del PSC a l’alcaldia de Llavorsí.

D’altra banda, la Junta electoral provincial ja va proclamar ahir els consellers comarcals i els va entregar les credencials, un cop s’han desestimat també, i de moment, els recursos de CIU contra les marques blanques del PSC, ERC i IC.

Segons els resultats de les eleccions municipals del passat 27 de maig i les deliberacions internes dels partits polítics, els representants de Convergència i Unió al Consell Comarcal de l'Alt Urgell (que governarà CIU i ERC) seran Jesús Fierro, de la Seu d’Urgell, que assumirà la presidència de l’ens; Ventura Roca, d’Oliana, que serà vicepresident; Joan Orrit, també d’Oliana; Ramon Fierro, de Montferrer i Castellbò; Jesús Bentanachs, de Valls d’Aguilar; Benito Fité, Coll de Nargó; Josep Maria Cequiel, de Fígols; Jordi Picart, d’Estamariu; i Marc Porta, de Valls de Valira.

El consellers comarcals del PSC seran: Dolors Vidal, de Valls d’Aguilar; Fermí Tordesillas, de Peramola; Òscar Ordeig, de la Seu; Mònica Sainz, d’Oliana; Francesc Isern, de Ribera d’Urgellet i Francesc Bonet, d’Organyà.

Antoni Casanoves, d’Arsèguel; Mireia Pellicer, de la Seu; i Rafel Ferrer, de Coll de Nargó, seran els representants d’Esquerra Republicana de Catalunya al l’ens comarcal. Per últim, Patricia Lanau, de la Seu d’Urgell, assistirà als plenaris comarcals en nom del Partit Popular.

Està previst que els consells comarcals es constitueixin el dia 30 de juliol.