Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'alcalde de Sort demana la dimissió de la directora general de Medi Natural per la gestió al Pirineu

L'alcalde de Sort demana la dimissió de la directora general de Medi Natural per la gestió al Pirineu

26/10/2009 17:19

L'alcalde de Sort i diputat de CiU al Parlament, Agustí López, demana la dimissió de la directora general de Medi Natural, Núria Buenaventura, per la "mala gestió i arbitrarietat amb la qual està portant un seguit de gestions del seu departament que afecten L'Alt Pirineu". Per López, "la gota que ha fet vessar el got ha estat el desastre provocat a la biodiversitat dels rius Noguera de Cardós i Noguera Pallaresa, pels fangs procedents del desembassament de la presa de Tavascan".

López assegura, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, que aquesta petició de dimissió és "ferma i meditada" i que l'avala el fet que en 18 anys de mandat com a alcalde i 8 com a parlamentari mai no ha demanat la dimissió de cap director general.

L'alcalde de Sort assegura que Medi Natural és el culpable que el desembassament de Tavascan hagi matat el 80 per cent del peixos del riu Noguera de Cardós. "Es va fer un buidatge molt ràpid i desatenent els experts, ja que un informe del Parc Natural d'Aigüestortes desaconsellava el buidatge obrint les comportes d'aquesta manera tant dràstica".

Lòpez matisa que és absolutament contradictori que aquest riu sigui reserva cinegètica i que alhora Medi Natural faci les coses de manera que no se'n preservi la biodiversitat. Per acabar d'il·lustrar aquesta contradicció, López diu que "si un pescador porta al sarró una truita de més se'l multa, i en canvi Medi Natural les mata gairebé totes de cop".

Agustí López acusa també Buenaventura de 'criminalitzar' els pescadors amb la nova llei de pesca i de ser arbitrària, perquè aquells que s'han queixat poden continuar adquirint els tiquets de pesca com ho feien anteriorment i no per Internet, tot i que no s'ajusta al que diu la llei.

López lamenta que Buenaventura "no ha fet més de perjudicar el Pallars i el Pirineu des del seu nomenament", i en aquest sentit lamenta també la seva "ineficàcia" a l'hora de fer l'ampliació del parc nacional d'Aigüestortes, que diversos ajuntaments li varen sol·licitar l'any 2002.

Una altra de les queixes que té Agustí López de la gestió de Medi Natural és pel fet que aquest departament ha donat ajudes a alguns ramaders del parc natural de l'Alt Pirineu, "en alguns casos força elevades, i a altres res". López considera que les subvencions s'han adjudicat "sense gaire criteri".

Dimecres que ve a la tarda, López té previst exposar aquests temes al conseller Francesc Baltasar, en el torn de paraula dels diputats al Parlament. El diputat aprofitarà per fer algunes preguntes relatives als fets ocorreguts durant el desembassament. D'altra banda una societat de pesca ha portat el cas a sindicatura, acusant a Fecsa Endesa dels fets.