Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'alcalde d'Esterri d'Àneu crea un grup al Facebook des d'on reivindica el túnel de la Bonaigua

L'alcalde d'Esterri d'Àneu crea un grup al Facebook des d'on reivindica el túnel de la Bonaigua

26/02/2009 18:45

L'alcalde d'Esterri d'Àneu, Ramon Villuendas, ha creat un grup al Facebook amb el títol 'Objectiu: el túnel de la Bonaigua'. En aquest grup hi ha penjat un manifest en què demana que es recuperi el projecte del túnel de la Bonaigua, que s'adeqüi amb les normatives vigents, que es comenci de manera urgent el procediment d'adjudicació i contractació de les obres i que es doni, públicament, un termini de finalització dels treballs.

Villuendas ha explicat que ha creat aquest grup en una de les xarxes socials més importants d'Internet donat que és una forma ràpida d'arribar a la gent. L'alcalde ha dit que ara iniciarà una recollida de signatures per presentar-les al Govern de la Generalitat.

El grup que l'alcalde d'Esterri d'Àneu ha creat al facebook ja compta amb més de 430 membres. En el manifest que ha penjat explica que 'contents per la inversió feta a la comarca veïna, observem amb ironia com passen els anys i no se soluciona el problema; observem com passen hiverns i el Port de la Bonaigua roman tancat dies i dies amb les repercussions que això comporta; observem com els Governs han anat canviant de color polític i han anat invertint diners 'fent agonitzar la nostra comarca' amb mesures per lluitar contra la natura –barreres d'allaus-, que podem constatar any rere any que no són efectives'.

Villuendas afegeix al manifest: 'observem amb entusiasme com una important estació d'esquí ens apropa els remuntadors, però des de la vall no podem assegurar-ne l'accés; observem, com hem de traslladar les nostres urgències a l'hospital comarcal de Tremp -72 Km d'Esterri d'Àneu- quan tenim un Hospital a Vielha tant sols a 40 Km; observem com treballadors que necessiten creuar el Port de la Bonaigua per guanyar-se la vida, no ho poden fer'.

L'alcalde d'Esterri d'Àneu explica que el Pla d'Infraestructures del Govern de la Generalitat contempla aquesta obra per a la seva segona fase (2016-2026), però 'si pot ser al 2016 molt millor'. Villuendas diu que l'ideal seria recollir un volum de signatures tant elevat com per poder presentar-les al Parlament com una iniciativa popular però reconeix que són moltes signatures que es demanen. L'important per Villuendas és 'fer saber que els pallaresos volen el túnel de la Bonaigua'. L'alcalde d'Esterri ha agraït que el Síndic d'Aran, Francesc Boya, hagi donat suport a la demanda del Pallars.