Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Pirineu i Aran disposa de 136 carregadors per a vehicles elèctrics

L'Alt Pirineu i Aran disposa de 136 carregadors per a vehicles elèctrics

De les 52 estacions existents actualment l'Aran en té 17, que sumen 44 endolls. L'Alt Urgell ocupa el segon lloc en nombre de carregadors, amb 31, i la Cerdanya té 14 punts diferents
Estació de càrrega de vehicles elèctrics de PEUSA a la Seu d'Urgell
11/08/2020 15:45

L'Alt Pirineu i Aran disposa actualment de 136 carregadors per a vehicles elèctrics, repartits en 52 estacions de càrrega. L'Aran, amb 17 estacions i 44 endolls; i la Cerdanya, amb 14 punts de càrrega i 29 carregadors, són les comarques que en tenen més.

Pel que fa a l'Alt Urgell, a data d'avui disposa de 7 estacions, si bé ocupa el segon lloc pel que fa a carregadors, amb un total de 31, segons ha publicat l'ACN. El Pallars Jussà i el Pallars Sobirà presenten xifres més baixes, atès que conjuntament ambdues comarques ofereixen 5 punts de connexió amb un total de 12 carregadors. Finalment, l'Alta Ribagorça disposa de 4 estacions, que sumen 8 connexions.

Tant la tipologia dels punts com la seva titularitat és força heterogènia, perquè se'n podem trobar de diferents en funció del tipus de carregador, la potència o bé el fabricant o titular. Així, per exemple, a la Seu d'Urgell hi ha dues estacions de la companyia elèctrica local PEUSA, amb dos carregadors en cadascuna (al passeig Joan Brudieu i al Camí Ral de Cerdanya), i en aquest segon vial, just al costat, també hi ha una àrea de càrrega "superràpida" de la companyia automobilística Tesla, amb 10 places, tot i que aquestes només són aptes per a vehicles de la marca nord-americana especialitzada en cotxes elèctrics. Aquest és l'únic punt d'aquest tipus que Tesla té al Pirineu.

Pel que fa al Pallars Sobirà, Endesa ha estrenat aquest estiu una nova estació a Llavorsí i ha avançat la previsió d'incrementar la seva xarxa en aquesta comarca amb un mínim de dues estacions més, que estaran ubicades a Rialp i a Tavascan. L'Institut Català d'Energia assessora i informa en l'àmbit energètic per a empreses o administracions que estiguin interessades a instal·lar aquest servei, per al qual es preveu que augmentarà la demanda a mesura que s'incrementi la presència de cotxes elèctrics o híbrids a les carreteres catalanes.