Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell, a la cua de Catalunya en l'accés a internet

L'Alt Urgell, a la cua de Catalunya en l'accés a internet

La comarca ocupa el 39è lloc amb un 46,8% d'usuaris, deu punts menys que la mitjana catalana Molts nuclis alturgellencs encara tenen problemes seriosos per accedir a la xarxa
Banda ampla a l'Alt Pirineu
12/05/2008 12:11

L’Alt Urgell és a la cua de Catalunya en l’ús d’internet. La comarca apareix en la 39a posició del rànquing, amb una mitjana del 46,8 per cent d’habitants que accedeixen habitualment a la xarxa.

Segons aquest estudi, fet per l’Institut d’Estadística de Catalunya, l’Alt Urgell se situa quasi deu punts per sota de la mitjana catalana, que és de 56,2 internautes per cada 100 habitants. Només presenten unes dades més baixes el Baix Ebre i la Terra Alta, on el percentatge d’ús amb prou feines supera el 40 per cent. La comarca amb més usuaris és el Tarragonès, amb un 61,3%, seguit molt de prop del Maresme (61,2%) i del Baix Llobregat (60,4%).

Dels usuaris catalans, gairebé la meitat hi accedeix pel servei de banda ampla. Cal recordar que molts municipis de l’Alt Urgell encara tenen problemes seriosos per accedir amb qualitat a aquest i a d’altres serveis de noves tecnologies. A aquest entrebanc cal sumar-hi les avaries que els usuaris habituals han patit de manera reiterada durant els darrers mesos.