Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell afronta en un seminari la violència de gènere a la parella

L'Alt Urgell afronta en un seminari la violència de gènere a la parella

Les xerrades es faran al llarg dels dos propers divendres al matí, al Consell Comarcal
Dia Mundial contra la violència de gènere
03/03/2008 12:46

Al llarg dels dos propers divendres, els dies 7 i 14, es desenvoluparà a la Seu d’Urgell el seminari “Violència de gènere a la parella”, una iniciativa adreçada a professionals i agents socials que intervenen en els casos de violència familiar.

L’objectiu del seminari és facilitar als participants aquells elements que els han de permetre millorar els coneixements, l’anàlisi i la intervenció davant la violència en la parella. Les dues sessions del seminari tindran lloc de 10 del matí a dues del migdia a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

El seminari serà impartit per professionals de l’Associació de Dones contra la Violència Familiar – TAMAIA. En la primera sessió, prevista per al dia 7, els temes que es tractaran són: “El treball amb les dones maltractades: recordatori dels conceptes bàsics per la intervenció” i “El procés de recuperació. Anàlisi de casos: el treball individual”. En la segona jornada, el dia 14, s’abordaran dos aspectes més: “Habilitats professionals per al treball amb la dona” i “El treball individual i el treball grupal: eixos de la intervenció i aplicacions”.

Aquest seminari, que és gratuït per als assistents, és continuïtat d’un primer que es va realitzar l’any 2007 i que portava per títol “Anàlisi i intervenció de violència familiar”. El seminari forma part del Pla per la Igualtat d’Oportunitats, el desplegament del qual ha estat possible gràcies a un conveni de col•laboració entre l’Institut Català de les Dones i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

Des de la seva posada en funcionament, ara fa dos anys, el Pla ha endegat diversos programes i accions adreçats a aconseguir una major presència de la dona en els àmbits laboral, social i cultural a la comarca.