Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell assessorarà la regió polonesa de Kraina Rawki

L'Alt Urgell assessorarà la regió polonesa de Kraina Rawki

El Consorci Alt Urgell 21 aportarà la seva experiència en el programa europeu Leader Plus Una delegació de Polònia visita la comarca per conèixer com s'hi han aplicat fins ara les subvencions comunitàries
Jesús Fierro i Janusz Rosiak
04/04/2008 12:57

L'Alt Urgell assessorarà la regió polonesa de Kraina Rawki en l'aplicació del programa europeu Leader Plus. Els presidents dels grups d’acció local de les dues àrees, Jesús Fierro i Janusz Rosiak, han signat avui un primer document de cara a futures col•laboracions de cooperació transnacional en el marc del programa Leader 2007-2013. En el mateix acte, el Consorci Alt Urgell 21 ha explicat als representants polonesos com s'han aplicat fins ara les inversions a la comarca.

Kraina Rawki, situada al centre de Polònia, és formada pels municipis de Rawa Mazowiecka, BiaÅ‚a Rawska, CielÄ…dz, Regnów i Kowiesy. Tots cinc sumen un ric patrimoni cultural i natural, amb grans extensions de boscos, una gran part dels quals forma part de la xarxa Natura 2000. En el transcurs de la visita s’han fet paleses les afinitats entre ambdós territoris i és per això que s’ha posat de manifest la voluntat comuna de desenvolupar futurs projectes de cooperació del patrimoni cultural i natural.

Després de l’aprovació de les respectives estratègies de desenvolupament i de la posada en marxa del nou Leader a Catalunya, es reprendran els contactes entre ambdós grups per tal d’analitzar la conveniència d’iniciar un projecte conjunt. Si s’escau, es redactarà el corresponent conveni de col•laboració, el qual concretarà la metodología i les accions que es puguin portar a terme en el futur.

Durant una reunió amb tècnics del Consell Comarcal, la representació polonesa, integrada per alcaldes, regidors i tècnics, s’ha interessat per accions relacionades amb el medi ambient, les telecomunicacions i la cultura tradicional a l’Alt Urgell. Al llarg d’avui i durant tot el cap de setmana, la delegació de Kraina Rawki farà un recorregut per la comarca, amb visites guiades a diversos elements del patrimoni cultural, allotjaments de turisme rural i d’altres activitats econòmiques subvencionades pel programa Leader.