Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell convocarà un Consell d'Alcaldes per debatre el transvasament del Segre

L'Alt Urgell convocarà un Consell d'Alcaldes per debatre el transvasament del Segre

El president del Consell Comarcal alturgellenc, Jesús Fierro, considera que la proposta de Medi Ambient és ‘un atemptat ecològic’ i que perjudicarà el sector agrari
Situació de manca de cabal al Segre, a Alàs
26/03/2008 19:49

El president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, ha manifestat aquest dimecres que considera que la proposta de transvasar aigua del riu Segre a la conca del Llobregat de Barcelona perjudicarà el sector agrari i ramader de la zona per beneficiar, en canvi, a les indústries i empreses de l’àrea metropolitana. Fierro ha afegit, a més, que la iniciativa projectada pel Govern català és ‘un atemptat ecològic’, “perquè es vol fer des de la mateixa capçalera del riu, amb els problemes que això pot comportar”.

“Partim de la base que la solidaritat és imprescindible, però no compartim, en cap cas, les formes en què s’ha portat a terme l’estudi i la proposta d’aquest transvasament d’aigua”, ha assenyalat Fierro. I sentencia: “Volem ser solidaris però, a vegades, no és possible ser-ho”. El president alturgellenc remarca que “aquests dies s’ha intentat desmentir fets ja consumats, i la consciència dels responsables no estava gens tranquil.la. Això no ha estat bé.”

Pel que fa al posicionament de l’Alt Urgell en relació a la portada d’aigua del Segre a Barcelona, Fierro ha anunciat que es convocarà pel pròxim dimarts, dia 1 d’abril, un Consell d’Alcaldes que haurà de debatre la qüestió. El president de l’ens comenta que “malgrat que és un òrgan consultiu, la voluntat de la presidència és donar un protagonisme actiu a tots els batlles alturgellencs i respectar la decisió que es consensuï de forma unitària”.