Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell dóna suport a la inserció laboral de persones amb discapacitat

L'Alt Urgell dóna suport a la inserció laboral de persones amb discapacitat

El 2007 el programa de col.laboració entre l’Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’ASPID va aconseguir la contractació de 5 persones Enguany s’estendran els ajuts als discapacitats psíquics i s'ampliarà l'horari d'atenció al públic
Signatura del conveni amb ASPID
20/05/2008 13:48

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i l’Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida (ASPID) han renovat aquest migdia el conveni per a la inserció laboral de persones amb discapacitat a la Seu i comarca. L’any passat el programa de col.laboració institucional va aconseguir la contractació de 5 persones i en va assessorar 38. Enguany s’espera superar aquesta xifra tenint en compte que s’ampliarà l’horari d’atenció al públic i s’estendrà els ajuts als discapacitats psíquics.

La signatura del nou conveni ha anat a càrrec de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla; del president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i el president d’ASPID, Josep Giralt.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut remarcar la importància de l’acte, i ha insistit en la necessitat de garantir la igualtat d’oportunitats en el món del treball. Així mateix, Fierro ha encoratjat als empresaris a donar més suport al projecte i a incorporar persones amb discapacitats en la seva plantilla. El polític alturgellenc ha assegurat que això “seria bo per a tothom”.

Per la seva banda, el president d’ASPID, Josep Giralt, no s’ha mostrat desmoralitzat per la baixa contractació a la zona, i l’ha excusada “perquè encara manca conscienciació entre els empresaris per incorporar persones amb discapacitats, més allà del que obliga la llei”. Giralt, que ha agraït el suport econòmic de les institucions per donar continuïtat al projecte, considera que cal fer una tasca de difusió "gota a gota" entre el teixit empresarial per arribar a una situació que a Lleida ja està assumida. “La majoria de les empreses més petites de 50 treballadors que han accedit a aquests contractes repeteixen”, afirma.

Per últim, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, s'ha felicitat per la feina feta per ASPID a la Seu, i ha posat l’exemple urgellenc per difondre’l arreu del Pirineu. Batalla ha expressat la voluntat de l’Ajuntament “de posar el seu granet de sorra a l’hora de garantir la integració laboral de tothom”.