Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell dóna a conèixer els seus productes amb 'Benvinguts a Pagès'

L'Alt Urgell dóna a conèixer els seus productes amb 'Benvinguts a Pagès'

Una vintena d'establiments, entre ells quatre explotacions ramaderes, obren portes aquest cap de setmana per mostrar la seva activitat a veïns i visitants. També hi prenen part allotjaments i restaurants
Presentació a l'Alt Urgell de 'Benvinguts a Pagès'
08/06/2018 17:55

Una vintena d'establiments de l'Alt Urgell, entre els quals quatre explotacions ramaderes, donen a conèixer aquest dissabte i diumenge els productes alimentaris locals amb la 3a edició del programa 'Benvinguts a Pagès'. La iniciativa té com a objectiu que els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els aliments en origen i veure com es fan i es distribueixen.

Els pagesos i ramaders ofereixen, arreu de Catalunya, activitats gratuïtes com ara tastos de productes i visites a les instal·lacions. Els allotjaments, de la seva part, tenen ofertes especials de cap de setmana, mentre que els restaurants fan un menú específic, amb aliments de proximitat. La proposta l'han presentat aquest divendres el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; la tècnica de l'oficina del Departament d'Agricultura a la Seu, Maria Antònia Armengol; la tècnica comarcal de turisme, Montse Ripoll, i el president de Turisme Rural de l'Alt Urgell, Josep Maria Troguet, que hi participa en tres vessants diferents: com a productor alimentari, hoteler i restaurador.

A l’Alt Urgell hi prenen part les explotacions de Cal Serni, Ecofranch, Granja Argestues i La Reula. També s'hi han sumat 5 restaurants (El Racó de Cal Serni, Espai de Tast Mas d’Eroles, Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola, Restaurant Font del Genil i el Restaurant Guimar) i 10 allotjaments (Allotjament Rural Can Serni, Cal Pastisser de Taús, Cal Ponsa d’Arfa, Cal Rossa Taús, Cal Serveró, Cal Sodhi, Càmping la Ribera Salada, Castell d’Ogern, El Racó de Cal Maró i l’Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola).

Alhora, hi ha programades 4 activitats complementàries: una visita a l'Expo-TRAC El Museu del tractor i del pagès, les sortides 'Menjant amb voltors' i 'Els reis dels prats', un taller de sabó artesà i visita a l’obrador, i una visita a l’obrador i degustació d’embotits artesans a la Xarcuteria Pagès.

Oportunitat de donar a conèixer la producció local

Els agricultors i ramaders de l’Alt Urgell que participen en la iniciativa han volgut destacar l’oportunitat que “Benvinguts a pagès” els proporciona per donar a conèixer la seva producció. “És molt important que els consumidors sàpiguen com s’elabora en origen el que mengen i que puguin comprovar que tot es fa amb les màximes garanties sanitàries, amb respecte al medi i amb un tracte digne al bestiar”, assenyalen els productors Joan Barbé, d’Ecofranc, i Josep Maria Troguet, que Cal Serni. “Nosaltres treballem amb la mateixa manera de fer dels pagesos de sempre però fent ús de les tecnologies d’avui”, afegeixen.

Per visitar les explotacions agràries i ramaderes no cal reservar amb antelació, tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos. “Benvinguts a pagès” és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural i per potenciar el turisme d’interior i la gastronomia catalana. Es tracta d’un projecte transversal dels departaments d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement, juntament amb la Fundació Alícia i la col·laboració dels conselles comarcals, consorcis i oficines de turisme i nombroses entitats i associacions del sector.

Tots els horaris i localitzacions d'aquest cap de setmana, a totes les comarques catalanes, es poden consultar al web www.benvingutsapages.cat.