Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell es manté entre les comarques que fan més recollida selectiva, amb més del 50%

L'Alt Urgell es manté entre les comarques que fan més recollida selectiva, amb més del 50%

El Pallars Sobirà ocupa el tercer lloc. En canvi, la Cerdanya és la pitjor comarca de Catalunya en reciclatge (24%) i l'Aran també és a la part baixa (38%). Les millors dades les obté Osona (61%)
Abocador de Benavarre (Arxiu)
10/07/2019 19:25

L'Alt Urgell es manté un any més entre les comarques de Catalunya que més reciclen. Els municipis alturgellencs segueixen entre les 10 millors del país en recollida selectiva, segons l'informe anual del 2018 que ha presentat aquesta setmana l'Agència Catalana de Residus. Exactament, a la 10a posició, amb un percentatge de recuperació de residus del 50,83%. Tot i que els darrers anys han superat aquesta xifra d'altres comarques (especialment de l'interior del territori), la Seu i el seu entorn se situen novament molt per damunt de la mitjana catalana, que és del 42%.

L'Alt Urgell és alhora la segona millor comarca de l'Alt Pirineu, només superada pel Pallars Sobirà, que després de consolidar el sistema de "porta a porta" s'ha situat en 3r lloc del rànquing nacional (57,29%). La millor comarca del país en recollida selectiva és novament Osona, que ja arriba fins al 61,66%, seguida del Priorat (59,50%). També formen part del 'top-ten' la Terra Alta, el Moianès, la Segarra, la Garrotxa, la Conca de Barberà i el Montsià, amb percentatges d'entre el 55% i el 51%.

En canvi, a l'altre extrem, la Cerdanya apareix com la comarca més bruta de Catalunya a l'hora de reciclar, amb només un 24,86% de recollida selectiva; lluny de la penúltima, que és la Noguera (30,78). Per tant, a la Cerdanya no se selecciona ni tan sols una quarta part dels residus. En aquest sentit, tot i la incidència que hi tenen les segones residències (i la seva tendència a posar totes les deixalles en una mateixa bossa), des de l'Agència Catalana de Residus ja han advertit anteriorment que aquesta dada tan baixa també reflecteix una manca de conscienciació de molts habitants fixos de la vall.

Entre els pitjors resultats de reciclatge també hi apareixen els de la Val d'Aran, que és 9a per la cua (38,57%). També figuren a la part baixa el Segrià, el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), les Garrigues, el Garraf i la Selva, amb percentatges d'entre el 32% i el 38%.

En el cas concret de Barcelona i el seu entorn urbà (AMB), on es concentra una part important de la població de Catalunya, el percentatge és de tot just un 36,10%; és a dir, que els seus habitants i empreses amb prou feines reciclen una tercera part de les deixalles.