Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell es planteja tancar el refugi d'animals

L'Alt Urgell es planteja tancar el refugi d'animals

El Consell d'Alcaldes condiciona la continuïtat del servei als ajuts de la Generalitat Els ajuntaments asseguren que no tenen recursos econòmics per mantenir la instal.lació
Consell d'Alcaldes Ribera d'Urgellet
27/11/2008 19:28

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, que s’ha reunit avui a Ribera d’Urgellet, ha decidit demanar a la Generalitat de Catalunya que aporti de forma urgent recursos econòmics per mantenir obert el refugi supracomarcal d’animals, ubicat a la partida de Benavarre. Els batlles alturgellencs consideren que la instal.lació els suposa un esforç econòmic que no poden assumir.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha expressat públicament la preocupació “clara i evident” dels municipis pel fet d’haver de fer-se càrrec del manteniment del refugi. Per Fierro, “un cop es va decidir per llei no sacrificar els animals abandonats s’hauria d’haver aprovat un acompanyament pressupostari adient”. La gestió del refugi d’animals la fa el consorci AUGEMA.

En aquest sentit, Fierro ha assenyalat que si no es convoca ajuts públics en un període de temps coherent “el Consell d’Alcaldes decidirà en breu deixar sense efecte el funcionament de la gossera”. El tancament de la instal.lació la decidiria el Consell d’Alcaldes en un ple extraordinari. De moment, els batlles alturgellencs trametran una carta al departament de Medi Ambient expressant el seu malestar per la situació. “No és un bon moment econòmic per absorbir noves competències”, ha admès Fierro.

D’altra banda, els alcaldes de la comarca han acordat també demanar al ple del Consell Comarcal que aprovi el pròxim dia 18 de desembre una moció que doni suport al manifest aprovat recentment pels alcaldes del Pallars Sobirà i diferents entitats i ens vinculats al món de la pesca. El document sol.licita al Govern de Catalunya la paralització del Projecte de Llei de Regulació de la pesca continental.

Per últim, el Consell d’Alcaldes també ha acordat iniciar el conjunt d’enquestes i debats per a l’elaboració del Pla d’Actuació Comarcal, que ha de ser el full de ruta de les necessitats del territori per als pròxims anys.