Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell ha arribat al 80% d'ocupació hotelera durant les Festes de Nadal i Cap d'Any

L'Alt Urgell ha arribat al 80% d'ocupació hotelera durant les Festes de Nadal i Cap d'Any

La Seu s'ha convertit en un 'multidestí turístic'
Miquel Àngel Sànchez - AHAU
03/01/2008 11:17

L'ocupació hotelera de l'Alt Urgell en el període de vacances de Nadal i Cap d'Any ha arribat al 80%. El dies de més ocupació han estat des del 27 de desembre fins al dia 1 de gener. El president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miguel Àngel Sànchez, ha explicat també que aquest període és el que té l'ocupació més llarga de l'any a la nostra ciutat, ja que 'mentre l'estada mitjana anual dels visitants és de tres dies, durant les vacances nadalenques les estades superen els cinc dies'.

La previsió d'ocupació hotelera des de principis d'any fins al 5 de gener, és previst que baixi un 40%, situant-se entre el 35 i 40%. De tota manera, segons ha comentat Sànchez en declaracions a l'ACN, 'des d'ara fins Setmana Santa seran intensos els caps de setmana'. Els dies laborales l'ocupació dependrà de la ubicació dels establiments. Pel que fa als hotels de la capital de l'Alt Urgell, els viatjants per treball i negocis seran la clientela que farà mantenir l'activitat.

Les previsions d'ocupació hotelera de l'Alt Urgell segueixen la mateixa tendència dels tres anys anteriors. 'Fa pràcticament deu anys que els resultats es mantenen o milloren any rere any', ha indicat Sànchez. El fet estacional de la neu i la poca pluja d'aquests darrers tres anys, el que ha fet és que 'un destí de pas com és l'Alt Urgell es converteixi en un destí final, malgrat que això només és possible a llarg termini'. Sànchez ha qualificat la ciutat de 'multidestí turístic'.