Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell i el Pallars Jussà tindran 36 persones en la campanya de neteja de boscos

L'Alt Urgell i el Pallars Jussà tindran 36 persones en la campanya de neteja de boscos

Es dividiran en quatre colles, dues a cada comarca, amb l'objectiu de resoldre els danys provocats pels temporals de l'hivern Formen part del miler d'aturats que ha contractat la Generalitat per a la prevenció d'incendis
Tasques de manteniment del bosc
19/03/2009 18:50

Un total de 36 persones treballaran a l'Alt Urgell i el Pallars Jussà en la neteja de boscos, dins del pla amb el qual la Generalitat contractarà un miler d'aturats per reparar els desperfectes dels darrers temporals de neu i vent d'aquest hivern.

Tant l'Alt Urgell com el Pallars Jussà tindran assignades setze persones, dividides en colles de vuit. A tot Catalunya s'ha contractat 108 colles. L'objectiu és reduir el risc d'incendi forestal abans de l'arribada de l'estiu. En aquest programa el Govern ha invertit més de 7 milions d'euros en la contractació de personal. A l'Alt Pirineu el cost ha estat de 272.208 euros.

El director de Serveis Territorials del departament d'Interior a l'Alt Pirineu, Àngel Joval, ha detallat que en la contractació s'ha prioritzat les persones amb un mínim d'experiència en la neteja d'espais forestals o rurals.

De la seva part, el delegat territorial de Medi Ambient, Òscar Augé, ha indicat que la fusta que es tregui del bosc es destinarà a produir energia renovable com la biomassa.

De les 1.000 persones contractades, 670 han estat a través del departament d'Interior; i 330, per Medi Ambient. En el col.lectiu hi ha 14 enginyers forestals i 14 auxiliars administratius encarregats del suport. Cada colla està integrada per un cap d'equip, 4 oficials i 4 peons. Aquest personal compta amb el suport tècnic i operatiu de Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, tècnics forestals i EPAF.

La preselecció del personal es va fer a través de les oficines de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya. Per a la selecció es va prioritzar la contractació de persones aturade que haguessin esgotat la prestació d'atur, subsidi i que tinguessin càrregues familiars.