L'Alt Urgell i la Cerdanya se sumen a la Setmana Bio per l'alimentació ecològica
L'Alt Urgell i la Cerdanya se sumen durant els propers dies a la Setmana Bio per l'Alimentació Ecològica, amb un complert programa d'activitats i amb especial protagonisme del Baridà.
Aquesta és una iniciativa del sector ecològic català per tal d'agrupar actuacions amb l'objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i l'alimentació ecològiques, difondre-les i promocionar-les conjuntament.
Les primeres propostes seran aquest dissabte, dia 31, amb tres visites guiades: Cal Margarit de Montan de Tost, Cal Andreu d'Alàs i Lagrimus Baridà, que elabora productes fets a partir de pinyes d'avet del Cadí, a Montellà i Martinet.
La primera experiència de la Setmana Bio a l'Alt Urgell i Cerdanya té per objectiu donar a conèixer els productors i elaboradors, el producte, la comercialització de proximitat i la qualitat, que molts cops passa desapercebuda. Aquest producte, a més de les virtuts de ser conreat amb uns paràmetres de respecte al medi i la salut, també proporciona noves oportunitats per al desenvolupament econòmic i social de territoris amb un compromís ferm per un creixement sostenible.
Al Baridà s'ha programat dues visites guiades més. El 7 de juny, MigVi mostrarà la seva finca ecològica de Lles de Cerdanya, on es duen a terme diferents iniciatives de cultiu i investigació. I el 8 de juny, Cal Calsot de Montellà obrirà al públic la seva explotació ramadera ecològica de carn de vedella.
Totes les entitats interessades en la creació d'aquest esdeveniment s'han agrupat en una Taula d'entitats organitzadores, en la que hi participen: l’Associació Vida Sana, l’Associació Salut, Consum i Alimentació, el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, el Gremi d’Herbolaris i Dietètica de Catalunya, els Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, Prodeca, la Unió de Consumidors i Mestresses de Casa, la Unió de Pagesos i la Generalitat de Catalunya.