Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell incorpora 165 al.legacions al Pla Comarcal de Muntanya

L'Alt Urgell incorpora 165 al.legacions al Pla Comarcal de Muntanya

Les principals mancances són les referides a infraestructures viàries i a equipaments i serveis socials, educatius i sanitaris
Ple del Consell Comarcal
14/11/2008 13:32

El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Urgell va acordar ahir al vespre incorporar un total de 165 al.legacions al projecte del Pla Comarcal de Muntanya per al període 2008-2012 i trametre’l al Govern de la Generalitat, que n’haurà de fer l’aprovació definitiva. El Consell Comarcal ha fet seves la totalitat de les al.legacions presentades pels ajuntaments i n’ha introduït de pròpies.

Les principals mancances que les administracions locals de l’Alt Urgell han detectat en el projecte de Pla Comarcal de Muntanya són les referides a infraestructures viàries i a equipaments i serveis socials, educatius i sanitaris. Així per exemple, tant el Consell Comarcal com diversos ajuntaments reivindiquen que el Pla inclogui la millora integral de la carretera C-14 entre Coll de Nargó i Adrall, a més de resoldre els accessos, mitjançant rotondes, a diferents nuclis de població des d’aquesta mateixa via i des de la N-260 (Eix Pirinenc) i la N-145 (la Seu-Andorra). També es reclama un programa de manteniment i millora d’accessos als pobles de la comarca.

Pel que fa a infraestructures ferroviàries, l’Alt Urgell vol que el Pla Comarcal de Muntanya inclogui l’elaboració d’estudis de viabilitat de la prolongació de línies de Puigcerdà a la Seu i de Manresa a la Seu. Quant al transport públic, Consell i ajuntaments demanen poder disposar d’una major dotació econòmica per atendre els diversos serveis, a més de posar en marxa una línia que uneixi la Seu amb Girona.

En el capítol de Medi Ambient, la comarca reivindica la construcció de la nova depuradora de Montferrer i d’una altra estació a Organyà. En el projecte de Pla de Muntanya també s’han trobat a faltar programes de neteja de rius i lleres i la depuració del riu Valira. Pel que fa als residus, es proposa la construcció d’una deixalleria al futur polígon industrial d’Organyà i es reclama el retorn d’inversió a la comarca per donar compliment als acords sobre la gestió de runes procedents del Principat d’Andorra.

Quant als equipaments docents, s’han presentat diverses al•legacions per tal que el Pla inclogui la construcció d’una cuina central comarcal per donar cobertura als diversos menjadors escolars i les reformes dels col•legis d’Alàs, Coll de Nargó i Peramola. De la mateixa manera, es posa de manifest la sorpresa que el Pla no contempli la construcció de la nova escola de Montferrer, les obres de la qual, fins i tot, ja han estat adjudicades.

Pel que fa a equipaments sociosanitaris, es demana la redacció del pla director del nou hospital comarcal, la posada en servei d’un nou CAP a la Seu d’Urgell i la reforma i millora de diversos consultoris municipals. També es reclama la construcció d’una residència geriàtrica amb pisos assistits i la posada en servei del centre d’intervenció especialitzada contra la violència de gènere.