Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell posa en marxa l'Agenda 21 mediambiental

L'Alt Urgell posa en marxa l'Agenda 21 mediambiental

El document proposa un desenvolupament més respectuós amb l'entorn i amb la qualitat de vida La presentació es fa aquest dimarts al Consell Comarcal
Les plaques solars instal.lades a Montferrer
17/11/2008 12:20

La comarca de l’Alt Urgell inicia demà dimarts el procés per disposar properament de la seva Agenda 21, el pla d’acció local per un desenvolupament compatible el medi ambient i la qualitat de vida. L’Agenda 21 de l’Alt Urgell l’elaborarà el Centre de Desenvolupament Rural Integrat de Catalunya (CEDRICAT) en col•laboració amb les institucions, entitats i agents socials del territori.

Amb l’acte de presentació es posa en marxa el procés participatiu per tal que el resultat final sigui fruit del consens entre les diverses persones i realitats que hi ha a l’Alt Urgell. En successives fases, es realitzarà una síntesi de dades a nivell supramunicipal, es farà la diagnosi ambiental participativa i es portaran a terme els tallers de propostes, als quals seguiran la redacció del Pla d’Acció Ambiental i del Pla de Seguiment.

Durant l’acte d'aquest dimarts, a més de fer la presentació del projecte, es recolliran les dades de contacte de totes aquelles persones que vulguin estar interessades en l’avanç del procés, prendre part activa en el procés participatiu i intervenir en el seguiment dels resultats que es vagin obtenint.

Immediatament es posarà en marxa el recull de dades tècniques bàsiques sobre els principals paràmetres econòmics, socials i ambientals de la comarca. Després s’iniciaran les entrevistes als càrrecs de les administracions locals i, paral•lelament, s’obrirà el procés a la participació dels tècnics i la resta d’agents econòmics i socials per tal d’incorporar les seves aportacions a la diagnosi ambiental.

La fase següent consistirà en la realització dels tallers de propostes i, finalment, es procedirà a la redacció del Pla d’Acció Ambiental, el qual, en base a les dades obtingudes en les fases anteriors, contindrà un seguit d’actuacions a realitzar a curt i mitjà termini.