Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell posa en marxa un programa de conciliació laboral

L'Alt Urgell posa en marxa un programa de conciliació laboral

El Consell ha sol.licitat una subvenció al Servei d'Ocupació de Catalunya L'objectiu és flexibilitzar l'horari de treball sense que se'n ressenti l'empresa
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
01/10/2008 13:29

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha sol•licitat una subvenció al Servei d’Ocupació de Catalunya, depenent del Departament de Treball de la Generalitat, per tal de poder posar en marxa un projecte de conciliació laboral a les empreses de la comarca. Aquest projecte s’ha presentat al programa d’Accions Innovadores del Fons Social Europeu. El pressupost de l’actuació s’ha fixat en 44.954,77 euros.

El projecte neix amb l’objectiu de millorar les condicions laborals dels treballadors de tal manera que puguin compatibilitzar la jornada laboral amb la seva vida personal i familiar. És per això que haurà de comptar amb la participació activa d’empreses i treballadors. El programa consta de tres fases, més una quarta de consolidació. En la primera fase s’actuarà amb aquelles empreses que ja desenvolupen mesures conciliadores, les quals serviran de model pràctic de cara a les empreses que es vagin incorporant al projecte. En una segona fase es realitzarà un estudi de les diverses empreses interessades en la conciliació. Prenent com a base les conclusions d’aquest estudi es posarà en marca la tercera fase, que consistirà en la redacció del Pla de Conciliació Laboral de l’Alt Urgell- Aquest pla servirà de marc de desenvolupament del projecte i de referent per a empreses i treballadors.

Actualment són poques les empreses de la comarca que tenen establerts mecanismes de conciliació entre l’activitat laboral i la vida familiar. Tanmateix, totes elles estan satisfetes amb l’experiència. El programa que ara s’endega permetrà a les empreses rebre l’assessorament necessari per fer viable la conciliació, en benefici dels treballadors i del propi negoci. A més a més, les empreses acollides al programa rebran un distintiu, homologat a nivell estatal, que les acreditarà com a empreses conciliadores.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, ha volgut destacar la importància del projecte tot afirmant que “es tracta d’oferir als empresaris de la comarca l’oportunitat de flexibilitzar els horaris de treball sense que això repercuteixi negativament en el funcionament de l’activitat laboral. És més: els resultats de les experiències portades a terme fins ara demostren que aquestes mesures es tradueixen en un incentiu per als treballadors i, en conseqüència en una millor productivitat”.