Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell presenta a Fitur la guia del Camí de Sant Jaume

L'Alt Urgell presenta a Fitur la guia del Camí de Sant Jaume

La publicació detalla, en quatre idiomes, el tram transitable entre el Pont de Bar i Fígols i Alinyà Andorra vol aprofitar el saló de Madrid per obrir-se a nous mercats internacionals
Fitur 2012
18/01/2012 16:40

L’Alt Urgell presenta com a novetat a Fitur la guia del Camí de Sant Jaume per la comarca. La publicació, editada en català, castellà, francès i anglès, descriu l’itinerari de 48 quilòmetres que transcorre des dels Arenys, al terme del Pont de Bar, fins als Pontarrons, al municipi de Fígols i Alinyà.

L'espai del Consell Comarcal al saló de Madrid també donarà a conèixer el nou Espai Ermengol de la Seu d’Urgell, que inclou el museu de la ciutat i el centre d’acolliment turístic al centre històric. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, destaca la presència personalitzada de totes les comarques.

A l'Alt Urgell, el Camí de Sant Jaume segueix, en gran part, la riba esquerra del riu Segre i ha estat recuperat pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell amb el suport de diverses institucions. L'itinerari és molt variat i hi ha diversos trams de gran interès natural, com ara el bosc de ribera entre els Banys de Sant Vicenç i el Pont d’Arsèguel, i d'espectaculars com el dels Pontarrons, exemple d’enginyeria medieval promoguda pel bisbe Ermengol al segle XI.

La recuperació del Camí forma part del Pla de Dinamització Territorial de les comarques de muntanya i del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya.

Reunions amb Rússia, Polònia i el Brasil

Pel que fa a Andorra, el Ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, i el gerent d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, assistiran personalment a Fitur per reunir-se amb representants de diversos països d'arreu del món.

Camp té previst reunir-se especialment amb els delegats de Rússia, un dels principals mercats turístics actuals. També hi haurà trobades amb els responsables de turisme de Corea, Polònia, el Brasil, la República Txeca, Ucraïna i els Emirats Àrabs, entre d’altres.

A l'estand d'Andorra Turisme, hi seran representats Ski Andorra, Naturlandia, Caldea, Hotansa, Sport Hotels, Roc Blanc, Ahotels, Somriu Hotels, Daguisa, Ski Art i Andorra Convention Bureau. L’espai del que es disposa és de 209 m2 i està situat al pavelló d’Europa, al costat de Portugal i d’altres països europeus.