Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell preveu una ocupació del 70% durant el pont de la Puríssima

L'Alt Urgell preveu una ocupació del 70% durant el pont de la Puríssima

El sector atribueix les dades al fet que enguany hi ha menys dies de festa Els hotels andorrans esperen arribar omplir totes les places hoteleres aquest dissabte
Miquel Àngel Sànchez
04/12/2008 17:13

L'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell preveu una ocupació hotelera més baixa que en anys anteriors per aquest cap de setmana llarg, no només a causa de la crisi sinó també al fet que enguany hi ha menys dies de festa. De fet, tenen previst omplir entorn al 70% els dos dies d'ocupació real, que són dissabte i diumenge. De tota manera, les previsions de cara al segon semestre del 2009 són optimistes perquè la Seu d'Urgell acollirà un gran nombre d'esdeveniments, destacant el campionat del món d'eslàlom d'aigües braves al recinte olímpic del Parc del Segre.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, el president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sanchez, creu que 'els turistes surten igual però gasten menys i això es nota sobretot en els restaurants' . De fet, la producció ha baixat en un 10 o 15% aproximadament aquest any. Pel que fa a l'ocupació hotelera, les previsions de cara a finals d'any són d'un 3% menys respecte a anys anterior, una xifra que segons Sànchez, 'no seria una davallada molt important'. Sànchez opina que 'l'associació ha posat molta imaginació per fer front a la crisi fent ofertes molt atractives', i treballa juntament amb Turisme de la Seu, que és qui coordina els esdeveniments que mouen molta gent.

Tot i això s'espera un començament de 2009 'dur', sobretot els mesos de gener, febrer i març. De cara a l'abril el sector a la comarca podria remuntar i haver-hi una bona temporada d'estiu-tardor. Un optimisme provocat pel fet que hi ha programats una gran quantitat d'esdeveniments importants a la ciutat com ara el campionat del món d'eslàlom d'aigües braves al Parc del Segre al setembre, que suposarà un important volum de visitants.

D'altra banda, els hotelers d'Andorra apunten al fet que el sector arribi fins al 100% d'ocupació durant la nit de dissabte. Així ho han indicat les associacions d'hotelers, així com el director de l'hotel Roc Blanc, Emili Yepes, que ha afegit que la quantitat i la qualitat de la neu que disposen les estacions afavoreix l'arribada de turistes a Andorra per aquest cap de setmana llarg. Tot i que enguany la festivitat de la Puríssima no és pont i això provocarà que les estades siguin més curtes, des de les estacions d'esquí també s'observa que molts esquiadors prefereixen Andorra que un destí més llunyà com poden ser els Alps.