Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell projecta una planta de residus especials

L'Alt Urgell projecta una planta de residus especials

L’obra per als lixiviats està pressupostada en 1.254.000 euros
Jesús Fierro, en un ple del Consell Comarcal de l'Alt Urgell
24/04/2008 11:12

El Consorci Alt Urgell de Gestió del Medi Ambient, Augema, ha tret a concurs públic la contractació de les obres i l’explotació d’una planta de lixiviats a la comarca. El termini d’execució de les obres seria de sis mesos, i el pressupost base de licitació s’ha establert en 1.254.000 euros.

Els lixiviats són els líquids que es generen en un dipòsit controlat com a conseqüència de la infiltració de les aigües de pluja, del contingut d’humitat del residu i, en el cas dels residus biodegradables, del contingut en matèria orgànica. Aquests residus captats i evacuats del dipòsit, gravitatòriament o per bombeig, s’emmagatzemen en una bassa construïda a aquest efecte per al seu posterior tractament, ja sigui ‘in situ’ o en una planta externa.

El president d’Augema, Jesús Fierro, ha avançat que aquesta intervenció permetrà millorar el funcionament de l’abocador. El polític alturgellenc ha destacat que tot i que la inversió és molt elevada, "l’obra no és de grans dimensions". El que sí ha destacat Fierro, és que “s’ha triat un sistema modern i eficient per a dur a terme un procés complex de gestió dels líquids residuals”.

El Consorci Augema aplegarà abans de l’any 2014 les dues Mancomunitats d’Escombraries de l’Alt Urgell. La planta de lixiviats donarà servei a ambdues zones.