Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell se suma a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

L'Alt Urgell se suma a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Hi prendran part una vintena d'explotacions agràries, allotjaments i restaurants, amb l'objectiu que els visitants puguin conèixer, tastar i comprar productes en origen. Arreu de Catalunya participen en la iniciativa 900 productors
Benvinguts a Pagès 2018
08/05/2018 17:55

Una vintena d'explotacions agràries, restaurants i allotjaments de l'Alt Urgell participaran enguany en la tercera edició del programa 'Benvinguts a Pagès', que tindrà lloc el 9 i 10 de juny. La iniciativa té com a objectiu que els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen. A Catalunya prendran part en la proposta uns 900 productors.

Els pagesos i ramaders oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar allò que produeixen. Els allotjaments tindran ofertes especials de cap de setmana, mentre que els restaurants faran un menú especial, amb aliments de proximitat. També diverses entitats i col·lectius organitzaran activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.

Participants a l'Alt Urgell

A l’Alt Urgell ja s’han apuntat al programa 4 explotacions agràries (Cal Serni, Ecofranch, Granja Argestues i La Reula), 5 restaurants (El Racó de Cal Serni, Espai de Tast Mas d’Eroles, Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola, Restaurant Font del Genil i el Restaurant Guimar) i 10 allotjaments (Allotjament Rural Can Serni, Cal Pastisser de Taús, Cal Ponsa d’Arfa, Cal Rossa Taús, Cal Serveró, Cal Sodhi, Camping la Ribera Salada, Castell d’Ogern, El Racó de Cal Maró i l’Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola). També hi ha programades 4 activitats complementàries: una visita a l'Expo-TRAC El Museu del tractor i del pagès, les sortides 'Menjant amb voltors' i 'Els reis dels prats', un taller de sabó artesà i visita a l’obrador, i una visita a l’obrador i degustació d’embotits artesans a la Xarcuteria Pagès.

El nucli fort del 'Benvinguts a pagès' són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes.  No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria de granges començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin. A més, algunes tindran una zona de venda per als visitants.

Consulta en línia

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. El mateix web reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s'han afegit a la iniciativa. Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc.

Un projecte de país

Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç de l’administració catalana, però també del territori, "que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa". Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries dibuixen un treball conjunt i transversal dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme, així com nombroses entitats i associacions del sector.

Benvinguts a Pagès vol ser "una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana; una oportunitat per veure on es produeix, es cria o es cultiva allò que mengem".