Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell s'incorpora a la Marxa Pagesa

L'Alt Urgell s'incorpora a la Marxa Pagesa

La nevada ha impedit que alguns dels tractors se sumessin a la ruta, que ha sortit de Montferrer. UP vol que l'esdeveniment serveixi per posar en valor el paper clau de l'agricultura i la ramaderia per a la societat, l'economia i el paisatge
Sortida de la Marxa Pagesa des de Montferrer
26/01/2017 12:55

Un grup d'agricultors i ramaders de l'Alt Urgell han iniciat aquest dijous al matí un dels recorreguts de la Marxa Pagesa, la reivindicació d'abast nacional amb la qual Unió de Pagesos vol posar en valor davant de tota la societat catalana la importància i necessitat del sector primari a nivell social, econòmic i paisatgístic.

La participació de tractors de la comarca s'ha vist mimvada finalment a causa de la nevada de les darreres hores, que ha obligat alguns dels inscrits a centrar-se en la neteja de les seves explotacions i dels camins propers i en l'atenció al bestiar. De fet, a la Cerdanya s'ha anul·lat la sortida que hi havia prevista per part d'una quinzena d'associats des de Bellver.

Més de 400 tractors a la demarcació de Lleida

Així, els participants de l'Alt Urgell s'han trobat a Montferrer i des d'allà han iniciat la marxa, que també sumarà més tractors a Oliana, on es lliurarà el manifest a l'Ajuntament. Tot seguit continuaran per Ponts i Artesa de Segre, entre d'altres poblacions, i a la nit faran parada a Cervera. Al conjunt de la demarcació de Lleida esperen sumar en total entre 400 i 500 tractors, el gruix principal de la Marxa. Un altre dels punts de sortida ha estat a Tremp.

El portaveu d'UP a l'Alt Urgell i responsable de polítiques de muntanya, Joan Guitart, ha subratllat que aquesta acció vol "donar a conèixer a la societat la importància de la feina que fem al territori, de cara a donar vida als pobles i mantenir tot el país actiu". Guitart espera que així es trenqui "la imatge que els pagesos sempre som crítics i el fet que sovint hi ha gent que no entén les nostres necessitats". Per això, aquesta marxa s'ha plantejat des d'un punt de vista positiu i amb l'objectiu que hi participi el màxim possible de gent, tant si estan vinculats al camp com si no.

Entre d'altres temes, Guitart ha exposat novament la preocupació dels ramaders del Pirineu per la introducció de fauna salvatge, com ara l'ós i el voltor. El responsable del sindicat ha qualificat de "molt trista" la tasca que estan fent les administracions en aquest àmbit, ja que  "parlen molt de biodiversitat però no són capaços d'administrar la fauna que hi ha ara". També reclamen el manteniment i recuperació d'ajuts, de manera particular pel que fa als destinats a l'agricultura ecològica i de muntanya.

Autocars per a la concentració a Barcelona

Per als qui no s'hi hagin pogut sumar amb els tractors, UP ha recordat que aquest dissabte mateix s'organitzaran autocars gratuïts, des de l'Alt Urgell i la Cerdanya, per afegir-se a la concentració que es farà a les 11 del matí a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona. Els busos sortiran dissabte mateix, entre les 6 i les 8 del matí, i les inscripcions es poden a les oficines del sindicat, en poblacions com ara la Seu (telèfon 973355845) i Bellver (696450219), o bé al correu .