Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell s'organitza per prendre part en el projecte '10.000 a Brussel.les per l'Autodeterminació'

L'Alt Urgell s'organitza per prendre part en el projecte '10.000 a Brussel.les per l'Autodeterminació'

L’objectiu dels promotors és omplir un autocar per assistir el dia 7 de març a un acte per reivindicar la independència de Catalunya
10 Mil a Brussel.les
03/12/2008 11:38

Una delegació de l’Alt Urgell de la iniciativa 'Deu Mil a Brussel•les per l'Autodeterminació' està duent a terme una tasca de difusió d’aquest projecte a la comarca. La intenció final és organitzar-se per tal d’omplir un autocar d’urgellencs o muntar un vol per assistir el dia 7 de març a un acte a Bèlgica per reivindicar la independència de Catalunya.

Els promotors a la comarca del projecte 'Deu Mil a Brussel.les' demanen la implicació de la gent de l’Alt Urgell en aquesta iniciativa, tant si poden assistir-hi personalment com si no. En aquest sentit, indiquen que “l’acció o la col•laboració pot ser múltiple i diversa: difusió de la marxa en diferents mitjans, preparació d’actes públics, organització d’activitats, proporcionar contactes en mitjans de comunicació, assistir a trobades de voluntaris, etc”. Des de la delegació alturgellenca es manifesta que “qualsevol acció ajudarà al ressò popular i a despertar la consciència nacional de molts”.

La iniciativa 'Deu Mil a Brussel•les per l’Autodeterminació', de caràcter transversal, nascuda de la societat civil i fonamentada en la participació activa de totes les persones coordinades a nivell local i comarcal, va sorgir com a resposta a l’article Perplex, jo?, que va publicar Enric Canela, i als comentaris dels seus lectors, a partir dels quals es va iniciar immediatament la seva difusió a través d’un grup del Facebook i del web deumil.cat.

L’objectiu de l’acció és “aconseguir que l’autodeterminació de Catalunya figuri en l’agenda internacional i que els partits polítics nacionals, arrossegats per la nostra força, es declarin oficialment a favor de la independència i la incloguin en el seu programa”. I afegeixen: “Més encara, que es comprometin a treballar per aconseguir-ho.

Aquest projecte, no sotmès a cap sigla política específica, “està obert a treballar, mantenint la seva autonomia, amb totes les persones, organitzacions i plataformes que tinguin el mateix objectiu: Catalunya independent”. La delegació assenyala que “no hi ha cap més alternativa per poder ser catalans amb els mateixos drets i deures que altres pobles d’Europa que disposar d’un estat propi. Per això, cal que demostrem a Europa, i al món, la nostra voluntat d’esdevenir un estat membre de la Unió Europea".

Per a més informació, les persones interessades poden contactar amb el telèfon 973 38 70 80 (tardes) o a l’adreça dusming@msn.com.