Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alt Urgell torna a organitzar les Jornades Gastronòmiques

L'Alt Urgell torna a organitzar les Jornades Gastronòmiques

L'esdeveniment culinari vol ser un aparador dels productes de qualitat del territori Del 25 d'abril al 17 de maig, 14 restaurants de la comarca i 1 d'Andorra ofereixen un menú especial
Jornades Gastronòmiques 2015 - Presentació
23/04/2015 12:36

A partir d'aquest dissabte 25 d'abril i fins al diumenge 17 de maig, l'Alt Urgell torna a celebrar les Jornades Gastronòmiques amb la participació de 15 establiments (14 d'alturgellencs i un d'Andorra) que oferiran els seus menús elaborats especialment per a l'ocasió amb l'objectiu de ser l'aparador dels productes alimentaris de qualitat que s'elaboren en el nostre territori.

Les segones jornades, que es van recuperar l'any passat, han estat presentades aquest matí de dijous pel president de l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell, Miquel Àngel Sánchez, acompanyat per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, en una roda de premsa que ha tingut lloc a l'Espai Ermengol.

Posar en valor els productes alimentaris de l'Alt Urgell

En la presentació, Miquel Àngel Sánchez ha manifestat que “l'esdeveniment culinari s'encara amb optimisme, ja que l'any passat el resultat va ser prou satisfactori”. El restaurador urgellenc ha explicat també que la proposta vol que la gastronomia sigui un valor més en la nostra destinació turística durant bona part de l'any any, "des de la primavera fins a finals de tardor”.

Sánchez remarca que els diferents menús que presenten els 15 establiments que prenen part en les jornades treballen amb producte de proximitat, productes de l'Alt Urgell i el Pirineu. “La intenció és mostrar el bo i millor de les nostres taules per donar a conèixer plats excepcionals, alguns d'ells amb una durada limitada”, ha subratllat.

Les Jornades Gastronòmiques de l'Alt Urgell compten amb el suport del Consell Comarcal de l'Alt Urgell i l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. En aquest sentit, Jesús Fierro ha agraït a l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i als establiments que hi participen la feina que duen a terme, "donant valor afegit a la promoció econòmica i turística del territori a través de les dues denominacions d'origen i la indicació geogràfica protegida que té la comarca”.

Per la seva part, Albert Batalla ha remarcat “l'encert de l'organització d'aquesta jornades gastronòmiques dedicades al producte de proximitat”. En aquest sentit, l'alcalde de la Seu d'Urgell també ha explicat que “aquests productes de proximitat ens fan singulars i excel·lents, sent un bon recurs turístic del nostre territori. A l'Alt Urgell s'hi menja bé perquè hi ha una bona cuina i i uns bons productes”.

Menús gastronòmics per a tothom

Els 15 establiments de la comarca i un d'Andorra que prenen part en aquestes renovades jornades gastronòmiques alturgellenques ofereixen al llarg de 23 dies un menú gastronòmic que tindrà un preu que oscil·larà entre els 18 i els 37 euros, depenent de l'establiment. “D'aquesta manera, tothom qui ho desitgi podrà tastar algun d'aquests menús gastronòmics de l'Alt Urgell", ha assenyalat Sànchez.

Parada de l'AHAU per Sant Jordi

Com a novetat d'aquesta segona edició de les Jornades Gastronòmiques, aquest dijous, 23 d'abril, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell està present amb una parada al passeig Joan Brudieu, on es pot adquirir, de manera anticipada, un menú gastronòmic, amb l'obsequi d'un decantador de vi. El president de l'AHAU ha remarcat que “creiem que és una bona idea per fer un regal”.

La compra anticipada d'aquests menús gastronòmics també es pot fer a l'oficina de l'AHAU i a l'oficina de Turisme Seu.

GinFer

Des de l'AHAU també es vol remarcar de la importància a la sobretaula del GinFER, el Gintònic de l'Alt Urgell, que s'ofereix també en aquestes jornades gastronòmiques.