Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Alta Ribagorça demana un pla estratègic per dinamitzar el turisme i el comerç

L'Alta Ribagorça demana un pla estratègic per dinamitzar el turisme i el comerç

Les empreses de la comarca han expressat la preocupació pel manteniment del límit de 6 persones en les reunions familiars o de grup. La Diputació de Lleida, disposada a desenvolupar una estratègia de reactivació
Reunió de Rosa Pujol amb representants de l'Alta Ribagorça, al Consell Comarcal (Foto: Patronat Turisme DdL)
09/10/2020 18:33

La presidenta del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Maria José Erta, ha demanat a la Diputació de Lleida un pla estratègic per impulsar i dinamitzar el sector turístic i el comerç, tot coincidint amb la visita de Rosa Pujol, vicepresidenta de l'ens provincial. Pujol ha expressat el suport del Patronat de Turisme de la Diputació a la petició i ha explicat que es tractarà d'una bona eina que ha de permetre "definir uns objectius i accions concretes per avançar com a territori", com també "impulsar noves iniciatives que aportin un major dinamisme a tots els municipis de la comarca i enfortir el seu teixit turístic i comercial".

L'Alta Ribagorça ha fet arribat a Pujol la preocupació del sector del turisme rural per la limitació a un màxim de 6 persones per cada casa a causa de la pandèmia, la qual cosa representa "un greu perjudici per a aquests establiments turístics de caràcter familiar", apunten. La comarca disposa d'una important oferta turística vinculada amb aquest sector, amb 72 cases i 413 places.

De fet, l'Alta Ribagorça va ser una de les comarques pioneres en l'àmbit de tot Catalunya en el desenvolupament de les aleshores anomenades residències-cases de pagès (RCP). L'oferta de la comarca és d'unes 6.400 places d'allotjament turístic, de les quals 1.804 són d'hoteleria; 1.080, de càmpings; 2.150, d'habitatges d'ús turístic; 413, de turisme rural; 663, d'albergs, i 180, d'apartaments turístics. El 70 % de les places es concentren a la Vall de Boí, mentre que el Pont de Suert en disposa d'un 20 % i Vilaller té una oferta del 10 % restant.

La trobada institucional ha tingut lloc en el marc de la 2a edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Alta Ribagorça, en què diferents restaurants ofereixen de l'1 d'octubre a l'1 de novembre plats elaborats amb productes de proximitat. Enguany és a les portes de la celebració del 20è aniversari de la declaració de les esglésies romàniques de la Vall de Boí com a Patrimoni de la Humanitat, que tindrà lloc el pròxim 30 de novembre.

Durant aquests 20 anys més de 2,6 milions de persones han visitat el conjunt romànic de la Vall de Boí, a una mitjana de 130.000 persones anuals, si bé enguany, per causa de la pandèmia, les visites de gener a setembre s'han reduït a pràcticament la meitat respecte d'altres anys.