Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AMPA de la Vall de Boí torna a rebutjar la presència d'un docent considerat conflictiu

L'AMPA de la Vall de Boí torna a rebutjar la presència d'un docent considerat conflictiu

Eduació decideix mantenir la professora substituta després que els primers dies del trimestre els pares i mares han optat novament per no portar els fills a classe. El mestre ja havia generat queixes en una etapa anterior al municipi i en d'altres centres de l'Alt Pirineu
L'escola de la Vall de Boí, a l'inici del curs (Foto: ACN / arxiu)
18/01/2021 18:25

L'AMPA de l'Escola de la Vall de Boí ha recuperat la decisió de no portar els fills a classe com a mesura de protesta per la presència al centre d'un professor que consideren conflictiu. Després que dilluns passat, a l'inici del segon curs, els pares i mares es van assabentar que aquest docent s'havia reincorporat, 25 dels 26 alumnes de l'escola van deixar d'anar-hi, atès que les respectives famílies van decidir no portar-los-hi. Una acció que ja havien fet al setembre, a l'inici del curs, fins que el mestre va agafar la baixa laboral.

De moment, el Departament d'Educació ha informat aquest dilluns que mantindrà la professora substituta, amb l'objectiu que les famílies tornin a portar els nens i nenes a classe. Paral·lelament, la conselleria treballa per trobar una solució definitiva a aquesta situació, amb la mediació d'Inspecció Educativa, l'Ajuntament de la Vall de Boí i la Delegació del Govern a l'Alt Pirineu i Aran. El setembre passat ja es va demanar que el mestre no tornés a ser destinat al municipi, però Educació només va oferir contractar un supervisor.

El conflicte es remunta al curs 2013-2014, quan l'AMPA d'aquesta escola ribagorçana ja va denunciar públicament el caràcter conflictiu del docent. Al·legaven "falta de confiança" i "problemes de convivència". En aquell moment, el Govern va optar per assignar-hi una professora de reforç. Els anys següents, el professor també va causar problemes i queixes en centres educatius d'altres poblacions de l'Alt Pirineu, com ara Sort, la Vall Fosca i Tremp, on es van repetir les protestes. Per aquest motiu, l'any 2017 Educació va decidir expulsar-lo de la borsa d'interins, en considerar que hi havia una "evidència de falta de competències professionals", però la sanció va finalitzar al 2019 i llavors se li van tornar a assignar nous destins.