Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AMPA de l'Escola Rosa Campà fa una matinal lúdica per donar suport a l'equip directiu

L'AMPA de l'Escola Rosa Campà fa una matinal lúdica per donar suport a l'equip directiu

Els pares i mares exigeixen explicacions a la conselleria sobre un expedient a la direcció i defensen el projecte educatiu existent. Aquest dimarts no han portat els fills a classe i paral·lelament s'ha fet una reunió amb representants del Departament
Matinal lúdica de protesta de l'AMPA de l'Escola Rosa Campà
30/05/2017 14:20

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes de l'escola Rosa Campà de Montferrer han organitzat aquest dimarts al matí una "jornada lúdica i reivindicativa" i no han portat els fills a classe, en protesta per la manca d'informació per part del Departament d'Ensenyament sobre sobre un presumpte expedient que s'ha obert a la direcció de l'escola. El col·lectiu dóna suport a l'equip directiu i reclama que es resolgui aquest conflicte perquè els tràmits iniciats per la conselleria han generat "tensió" a la comunitat i fins i tot posen en risc el projecte educatiu del centre rural, que forma part de la ZER Urgellet.

La protesta festiva, en la qual hi han pres part una cinquantena d'alumnes acompanyats dels seus progenitors, s'ha fet a la sala d'actes de l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, just al costat del col·legi, on a la mateixa hora s'ha dut a terme una reunió entre la direcció i els representants d'Ensenyament i dels pares i mares.

En un comunicat, l'AMPA ha reclamat al Govern "una explicació clara i per escrit de què ha succeït a l'escola, i si suposadament han estat fets prou greus com per fer cessar una directora i part de l'equip docent". Els pares han explicat que d'ençà que es va fer la inspecció a les instal·lacions la situació cada vegada "és més tensa" tant entre els mestres com entre les famílies. A més a més, conclouen que "la desinformació i el silenci" del Departament "només ha afavorit l'agreujament del conflicte".

Suport a la directora

Els pares i mares han detallat que la polèmica neix de la denúncia "de dos o tres mestres que no se senten a gust" amb el projecte educatiu o que "tenen algun tipus de queixa laboral" i que van decidir denunciar-ho al Departament. Arran d'aquesta queixa oficial, la primera setmana d'abril es va fer una inspecció a l'escola durant la qual, segons l'AMPA, "la inspectora mateixa va amenaçar a la directora que si no dimitia li obririen un expedient sancionador".

Una de les mares, Elisabeth Fabra, ha manifestat a l'ACN que "l'única voluntat dels pares és que l'escola segueixi amb la línia pedagògica encetada ara fa dos anys i que va aprovar Ensenyament". En aquest sentit, Fabra ha subratllat que estan "molt contents" amb el model de l'escola" i que volen "que es mantingui l'equip directiu d'acord a aquesta línia". A més a més, la representant de l'AMPA s'ha mostrat crítica amb "els professors que no se sentin còmodes amb la línia d'actuació" establerta per la directora i els ha instat a "que marxin".

En aquest sentit, des de l'AMPA consideren que les possibles tensions entre mestres "és normal que existeixin, però s'han de solucionar de forma interna" en comptes de traslladar-les al Departament d'Ensenyament, cosa que consideren que només ha portat "més tensió i que molts mestres estiguin de baixa". Actualment l'escola Rosa Campà té una vuitantena d'alumnes i des de l'any passat està incorporada al programa Escola Nova 21.

Des del Departament d'Ensenyament han assegurat que van rebre una denúncia per "presumptes irregularitats" que els ha fet arribar "algun docent" i que ara "s'està estudiant i analitzant la situació per veure si són certes". Les mateixes fonts han apuntat que "un cop es tinguin les conclusions es decidirà què es fa" i que "en cap cas es preveu tancar el projecte educatiu", però no han confirmat ni desmentit si la inspectora va amenaçar la directora perquè renunciés al càrrec.