Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'AMPA de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà reclama que Educació els permeti les classes virtuals

L'AMPA de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà reclama que Educació els permeti les classes virtuals

El col·lectiu critica que el conseller Bargalló hagi rebutjat de moment la petició del centre de secundària malgrat l'augment de contagis de COVID-19. Alerten que s'hi ha detectat 48 positius en dinou dies i que hi ha més de 220 confinats, incloent l'equip directiu
Institut Pere Borrell de Puigcerdà (sieiinstitutperebo.wixsite.com)
17/12/2020 19:55

L'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà ha criticat aquest dijous el fet que el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, hagi respost negativament a la petició que ha fet la direcció del centre de passar a fer les classes en format telemàtic de manera provisional.

El complex educatiu, l'únic de secundària i batxillerat que hi ha a la Baixa Cerdanya, es troba en una "situació sanitària molt preocupant", afirmen. Concretament, a data d'avui hi ha 207 alumnes i 15 professors confinats, i els darrers dinous dies s'hi ha diagnosticat 48 positius de COVID-19. L'institut compta amb un total de 760 alumnes.

En un comunicat, l'AMPA adverteix que "l’equip directiu està confinat i no hi ha prou professors per atendre totes les classes i vigilar als patis". Per tot plegat, creuen que "la situació està totalment descontrolada" i que en aquest context "portar els nostres fills a l’institut és exposar-los a un risc inadmissible". L'institut ha demanat des de dilluns que Inspecció Educativa els autoritzi a adoptar un format totalment telemàtic, però de moment se'ls ha denegat la petició.

Els representants dels pares i mares asseguren que "totes les famílies disposem dels mitjans adients per fer classes telemàtiques des del setembre", i que per tant entenen que a Puigcerdà "el canvi de format no suposaria cap inconvenient per a l’aprenentatge". 

L'alcalde de Puigcerdà, d'acord amb la petició

Els pares i mares demanen "seny i empatia als representants polítics". En aquest sentit, agraeixen el fet que l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ja s'ha posicionat a favor de la sol·licitud de l'Institut. A més a més, han afirmat que "moltes famílies ja no deixen anar els seus fills a l’institut, cosa que els obliga a perdre’s classes", i temen que la situació actual de contagis "es pot tornar a repetir". Per tot plegat, asseguren que han rebut amb "impotència" el fet que el Departament d'Educació no permeti el format telemàtic.