Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ANC Alt Urgell organitza una xerrada informativa sobre les pensions

L'ANC Alt Urgell organitza una xerrada informativa sobre les pensions

Jordi Ratés, de la Sectorial de Jubilats, intervindrà per "desmuntar pors i aclarir dubtes" aquest dissabte a les 10 del matí a la Sala de la Immaculada. L'entitat defensa que el sistema és més viable en un Estat propi perquè Catalunya té més percentatge de població activa
Xerrada informativa de l'ANC Alt Urgell sobre pensions
16/06/2017 11:45

L'ANC Alt Urgell organitza una xerrada per donar a conèixer la situació actual del sistema de pensions i el seu futur en un Estat català. L'acte, obert a tothom, serà a càrrec de Jordi Ratés, formador i membre de la Sectorial de Jubilats de l'Assemblea Nacional Catalana, aquest dissabte, dia 17, a les 10 del matí a la Sala de la Immaculada. Els assistents seran convidats a un esmorzar.

Tal i com reflecteix el cartell, l'objectiu principal de la conferència-col·loqui és "desmuntar pors i aclarir dubtes" sobre la cobertura actual i futura del sistema de pensions. La presidenta de l'ANC Alt Urgell, Maria Mas, remarca que "es podrà fer les preguntes que vulgui sobre els dubtes que tingui" i considera que "és molt important que la gent hi assisteixi perquè és en aquestes xerrades on es poden informar i, a més a més, podem desmentir moltes de les mentides que s'està escampant des del Govern espanyol".

En aquest sentit, l'ANC rebutja frontalment la campanya iniciada pel PP en la qual s'afirma que amb la independència perillaria la pensió d'un de cada tres jubilats. L'organització independentista considera que la formació popular no ofereix res més que "fer por" en un col·lectiu molt vulnerable precisament pel baix nivell de les pensions que s'ofereix actualment a l'Estat espanyol.

El fons espanyol de pensions, al límit

A més a més, des de la Sectorial de Jubilats alerten que els darrers anys el Govern espanyol ha pràcticament esgotat el Fons de Reserva destinat a garantir les pensions, amb l'objectiu d'eixugar el deute públic de més d'1 bilió d'euros causat en bona part pels rescats bancaris. Per això, actualment perilla seriosament el futur de les pensions a Espanya.

A tot plegat, el grup hi afegeix la dada objectiva que Catalunya en solitari pot garantir millor les pensions perquè té més percentatge de població activa que el conjunt de l'Estat espanyol, on hi ha de mitjana més gent gran i població aturada a mantenir.

Anul·lada la xerrada de Vicent Partal

Aquesta activitat sobre les pensions substitueix la xerrada que tenia previst oferir aquest dissabte a la Seu Vicent Partal, director de Vilaweb. El periodista ha excusat l'assistència a causa d'una lesió de la qual s'està recuperant.