Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'ANC i Unió de Pagesos fan una crida a concentrar-se prop del Parlament aquest dimarts

L'ANC i Unió de Pagesos fan una crida a concentrar-se prop del Parlament aquest dimarts

Representants pirinencs seran al passeig Lluís Companys a la tarda, a l'hora en què ha de comparèixer Carles Puigdemont. Les entitats defensen la Declaració d'Independència i subratllen que no és incompatible amb obrir un diàleg per a una solució acordada
09/10/2017 18:25

Actualització

Diverses entitats, entre elles l'ANC, Òmnium, el sindicat agrari Unió de Pagesos i els sindicats d'estudiants, han fet una crida a la població perquè es concentri prop del Parlament de Catalunya aquest dimarts a partir de les 6 de la tarda, l'hora en què ha de comparèixer a la cambra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per fer balanç del referèndum de l'1 d'octubre passat.

Les associacions convocants han demanat que el màxim possible de gent es reuneixi amb l'objectiu de reivindicar "el lliure debat parlamentari" i alhora mostrar el suport a la Declaració d'Independència, com també per defensar l'edifici en cas que la mesura es confirmi en aquesta sessió, a la qual Puigdemont compareixerà a petició pròpia.

Finalment, la concentració no es farà davant el Parlament com estava previst, ja que els Mossos d'Esquadra han tancat el recinte del Parc de la Ciutadella per motius de seguretat. Per això, la trobada es farà al passeig de Lluís Companys, al voltant de l'Arc de Triomf, on s'instal·larà una pantalla gegant.

Les delegacions pirinenques, com ara l'ANC Alt Urgell, tenen previst desplaçar a Barcelona una representació mitjançant vehicles particulars. De la seva part, UP ja es concentrarà davant el Parlament a partir de les 2 de la tarda i hi traslladarà tractors per mostrar novament de manera visible el suport de la pagesia i del món rural a la legitimitat del referèndum i a la creació d'un Estat català.

Des d'aquestes entitats han expressat el desig que es faci efectiva la declaració perquè així ho preveu la Llei del Referèndum, però també per deixar ben clara la posició de la majoria de la societat catalana, representada en els seus diputats i diputades. A més a més, els convocants consideren que no és incompatible fer aquest pas amb obrir posteriorment negociacions, a través de mediació internacional, per arribar a un acord. Una opció que, segons recorden, l'independentisme sempre ha defensat i encara continua defensant, malgrat que l'Estat espanyol segueix sense acceptar cap possibilitat de diàleg més enllà "del marc constitucional" i amenaça amb més repressió política, judicial i policial.

  • Concentració davant el Parlament de Catalunya (ANC)
  • Concentració d'UP davant el Parlament