Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'aproximació amb GPS a l'aeroport Andorra-la Seu s'autoritzarà el 2019

L'aproximació amb GPS a l'aeroport Andorra-la Seu s'autoritzarà el 2019

El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha rebut la confirmació per part de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA). El sistema d'aterratge i enlairament ha de permetre operar en cas de mal temps
Aeroport Andorra-La Seu
09/04/2018 18:05

L'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) no té previst autoritzar la posada en marxa del sistema d'aproximació instrumental amb GPS a l'Aeroport d'Andorra-La Seu d'Urgell fins a finals d'aquest any o principis de 2019, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat. La implementació d'aquest mecanisme aconseguiria que la infraestructura pirinenca fos operativa els dies en què la nuvolositat i el mal temps impedeix dur a terme maniobres d'aterratge o enlairament de forma visual, com s'ha de fer ara per ara.

Les proves per determinar la viabilitat del sistema GPS es van dur a terme ara fa un any i els resultats es van incloure en la documentació entregada a AESA, que ara ha de donar llum verda a la proposta. L'Agència Catalana de Notícies (ACN) indica que el posicionament de l'organisme espanyol s'ha comunicat en el marc de les consultes que de forma regular es plantegen des del departament de Territori i Sosbtenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

L'aval a les aproximacions de vol amb GPS ha estat una de les demandes principals de les institucions del territori i les empreses que operen des de l'aeroport alturgellenc. De fet, Viatges Regina, que durant quatre setmanes ha organitzat vols comercials des de la infraestructura pirinenca, descarta tornar a operar-hi fins que no estigui implantat aquest sistema. Altres companyies podrien estar interessades en posar en marxa vols regulars si es compta amb aquesta garantia.