Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Aran crea una taula de treball per definir els protocols sanitaris de la temporada d'esquí

L'Aran crea una taula de treball per definir els protocols sanitaris de la temporada d'esquí

La prioritat és garantir una resposta ràpida davant la possible aparició de casos de coronavirus, tant de treballadors com de turistes. Al grup hi prenen part el Conselh Generau, els hotelers i l'estació de Baqueira Beret
Reunió al Conselh Generau d'Aran per preparar la temporada d'hivern (Foto: CGA)
23/09/2020 11:40

Representants del Conselh Generau d'Aran, el Servei Aranès de Salut, l'estació de Baqueira Beret i el Gremi d'Hostaleria s'han reunit per tractar els nous protocols sanitaris que caldrà seguir durant la temporada d'esquí. S'ha acordat crear una taula de treball per dissenyar un pla que "ofereixi una resposta ràpida i efectiva" en cas de detectar casos de coronavirus entre turistes o treballadors del sector.

A la trobada s'ha insistit en la necessitat de poder fer les PCR a l'Espitau Val d'Aran, tal com ja van reclamar a la Generalitat. Consideren que aquesta mesura garantiria disposar dels resultats de manera més ràpida i que s'evitaria "danys majors". Segons ha declarat la consellera d'Igualtat, Salut i Benestar del Consell Generau, Maria Vergés, "l'objectiu d'aquesta taula de treball és, tal com s'ha fet amb el sector educatiu, intentar avançar-nos i actuar amb la major celeritat i eficàcia possible davant un cas de coronavirus".

Vergés hi ha afegit que "l'estabilitat del sistema socioeconòmic de la Val d'Aran, i les famílies que depenen del turisme, necessiten que la temporada d'hivern funcioni". Per això, volen "intentar entre tots establir una estratègia comuna que ajudi a afrontar-la amb unes certes garanties".