Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Aran es queda sense fires ramaderes aquest any

L'Aran es queda sense fires ramaderes aquest any

El govern aranès i els ajuntaments de Les, Naut Aran, Vielha i Bossòst han pres la decisió d'anul·lar-les "per responsabilitat"
Fira ramadera de Vielha (Foto: www.visitvaldaran.com)
16/09/2020 17:42

El Conselh Generau d'Aran i els Ajuntaments de Les, Bossòst, Vielha e Mijaran i Naut Aran han acordat anul·lar les fires ramaderes d'aquest any a causa de l'actual situació sanitària per la COVID-19. El síndic aranès, Francés Boya, ha explicat que s'ha pres aquesta decisió "per responsabilitat" i ha afegit que "és primordial preservar la salut pública" i per a això "és necessari evitar les aglomeracions que normalment es viuen en aquest tipus d'esdeveniments".

Les fires ramaderes a l'Aran (Les, Salardú i Vielha) se celebren durant la primera quinzena d'octubre, coincidint amb l'arribada de la tardor, i es perllonguen fins al mes de novembre (Bossòst). Es tracta de fires que se celebren des de fa més de cent anys per mostrar el bestiar autòcton emprat pels pagesos als prats aranesos. Actualment serveixen per rememorar el descens dels animals de les muntanyes i han adoptat un caràcter més comercial, festiu i d'exhibició ramadera.