Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'àrea per a gossos deslligats a la Seu serà al costat del Parc dels Enamorats

L'àrea per a gossos deslligats a la Seu serà al costat del Parc dels Enamorats

La zona, davant de l'Horta del Valira, estarà delimitada amb tanques i els usuaris hauran de seguir unes normes. La mesura ha estat consensuada amb els amos que demanaven un espai propi per deixar córrer les mascotes
Dani Laguna, Albert Batalla i Jesús Fierro supervisen el futur espai per a gossos deslligats a la Seu
03/10/2016 18:50

L’Ajuntament de la Seu d’Urgell habilitarà properament un espai a l’aire lliure perquè els propietaris de gossos puguin deixar les seves mascotes deslligades. D’aquesta manera, des del Consistori es dóna resposta a una petició que ja fa un temps venien demanant els amants d’aquests animals.

El consistori ha confirmat oficialment la mesura aquest dilluns. Precisament, tot coincidint amb l'anunci, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, i el tinent d’alcalde de Via Púbica, Jesús Fierro, han mostrat a Dani Laguna, un dels portaveus del col·lectiu que ha impulsat la petició, els terrenys on quedarà fixada aquesta zona perquè els animals puguin córrer lliurament. Aquest espai és concretament a tocar del parc dels Enamorats de la Seu d’Urgell i davant de l'àrea urbana de l’Horta del Valira.

Els serveis tècnics municipals estan treballant per habilitar aquesta zona verda, que estarà delimitada per unes tanques. L'indret també comptarà amb expenedors de bosses perquè els amos compleixin amb l'obligació de recollir els excrements de les mascotes, a més a més de bancs i papereres. D’altra banda, l’Ajuntament i els representants dels propietaris de gossos estan elaborant conjuntament les normes d’ús que caldrà seguir en el recinte delimitat.

La creació d'aquest espai específic ha tirat endavant després d'una campanya de propietaris de gossos que demanaven disposar d'aquest recurs. La petició arribava arrel que la Policia Municipal multés diversos amos per portar el gos deslligat, una pràctica que s'havia estès malgrat que està terminantment prohibida a tot el nucli urbà pel risc que comporta. Aquest fet ja havia despertat les queixes d'altres veïns per atacs puntuals, que se sumaven a les ja habituals denúncies cap a la minoria de propietaris que no recullen els excrements de les seves mascotes.