Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya inicia el cicle 'Explica'm una història'

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya inicia el cicle 'Explica'm una història'

A la primera xerrada, aquest divendres, Lluís Obiols parlarà dels conflictes entre Puigcerdà i els pobles de la vall al segle XVI. També s'abordarà el període de la Guerra Civil i les campanes de la comarca
Cicle 'Explica'm una història'
01/02/2019 12:55

L'Arxiu Comarcal de la Cerdanya acull aquest mes de febrer el cicle 'Explica'm una història', que arriba a la quarta edició i que vol servir per divulgar episodis històrics de la comarca d'acord amb les recerques fetes per historiadors i estudiosos. L'activitat és organitzada per l'Arxiu, el Consell Comarcal i el Grup de Recerca de Cerdanya, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Puigcerdà, el Museu Cerdà i el Fons Europeu de Desenvolupament.

Totes les xerrades seran els divendres a les 8 del vespre a la Sala Sebastià Bosom. El cicle comença avui, dia 1, amb una conferència de l'historiador i arxiver urgellenc Lluís Obiols. Sota el títol 'La Vila i la Terra', Obiols explicarà els conflictes que hi havia hagut entre Puigcerdà i la resta de pobles de Cerdanya al segle XVI.

La setmana vinent, el 8 de febrer, Marc Bernades analitzarà com es va viure la Guerra Civil a la comarca, quan es compleixen 80 anys de la fi del conflicte armat. Finalment, el dia 15, l'historiador de l'art Daniel Vilarrubias oferirà la xerrada 'El patrimoni sonor de la Cerdanya: les nostres campanes'. Vilarrubias és expert en aquest instrument identificatiu de molts pobles i explicarà la importància de les que hi ha a escala local.