Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell proposa un consorci entre empreses d'Oliana, Coll de Nargó i Organyà

L'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell proposa un consorci entre empreses d'Oliana, Coll de Nargó i Organyà

L’entitat promou el debat sobre el futur econòmic de la zona un cop es construeixin les variants de la C-14
Oliana
21/02/2008 12:42

L’Associació d’Empresaris de l’Alt Urgell (AEUA) vol impulsar un consorci entre les empreses que viuen del turisme a Oliana, Coll de Nargó i Organyà, per tal de promocionar i vendre de forma conjunta els atractius culturals, històrics i mediambientals de la zona. Un dels empresaris de l’AEAU, Víctor Ribalta, ha explicat que aquesta idea neix de la necessitat de fer front a la futura construcció de les variants de la C-14, que eliminaran la carretera dels pobles, “fet que provocarà que la gent que viu del turisme de pas hagi de canviar la seva manera de guanyar-se la vida”.

Per Ribalta és evident que els empresaris no s’han fet a la idea del que passarà d’aquí a uns anys: ”Es parla de les variants, però no de les seves conseqüències; i caldria plantejar-les, perquè quan abans ens moguem, més marge de maniobra tindrem”.

Oliana, Organyà i Coll de Nargó, tenen una gran quantitat de comerços i establiments vinculats amb els visitants de pas. No obstant, segons ha indicat Vilalta, “la sortida econòmica del futur serà buscar el turisme d’estada, i això cal treballar-s’ho”.

L’Associació d’Empresaris ha fet una primera reunió amb responsables empresarials, i pròximament es tornarà a convocar una nova trobada. Ribalta considera que és molt important anar units, i tenir les coses clares, a més de fer una anàlisi completa de la situació i de les possibilitats, “tot i que ja sabem que són moltes”.

Els paquets turístics de la zona inclourien visites al Museu dels Dinosaures de Coll de Nargó i les activitats complementàries; excursions al romànic, a coves i a les pintures rupestres de Peramola. El territori també promocionaria el paisatge amb activitats esportives com l’escalada, la bicicleta de muntanya, les rutes a peu, entre d’altres.

La unió dels empresaris demanaria, si s’acaba constituint, l’ajut de les administracions: “Treure una carretera d’un poble té conseqüències molt greus, i s’ha d’ajudar a minimitzar la repercussió”.