Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Associació en Defensa de l'Alt Urgell vol promoure el debat sobre l'aeroport

L'Associació en Defensa de l'Alt Urgell vol promoure el debat sobre l'aeroport

L’entitat convocarà cada divendres a les 10 de la nit, al Centre Cívic el Passeig, una reunió oberta a la gent del territori per decidir actuacions en relació a la futura reobertura del camp de vol Andorra-Pirineus
Pancarta NO a l'Aeroport
15/04/2008 13:44

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell convocarà cada divendres a les 10 de la nit, al Centre Cívic el Passeig, una reunió oberta a la gent del territori per tal de copsar-ne les opinions i decidir quines actuacions dur a terme en relació a la futura reobertura de l’aeroport Andorra-Pirineus. Un dels membres de l’entitat, Francesc Parra, que es posiciona en contra de la infraestructura, ha explicat que hi ha moltes persones afectades per aquesta iniciativa: “No és només la gent de Ribera d’Urgellet o Montferrer i Castellbò, sinó que també la Seu i d’altres municipis propers es veurà repercutits, per exemple, per la potència dels avions i el soroll que emetran”.

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell neix per demanar informació sobre el camp de vol de l’Alt Urgell i també per lluitar per la defensa de la qualitat de vida i de les activitats econòmiques tradicionals. Parra comenta que estan decidits a treballar “per evitar que es degradi el nostre medi ambient i que es perjudiqui les persones. Ens preocupen temes com el riu, l’aire, la pagesia o l’alimentació”.

Malgrat que la plataforma està convençuda que els interessos per a la reobertura de l’aeroport són molts, i que deriven de la voluntat del govern central i d’Andorra a comptar amb una infraestructura d’aquest tipus, ha contactat amb l’entitat ecologista Ipcena perquè els assessori sobre els passos que han de seguir per tenir informació sobre el projecte, un dels dèficits de la gestió política. “Hi ha persones directament afectades, a qui se’ls expropiarà; es faran moviments de terres i obres importants. No poden fer veure que això no va amb nosaltres. La nostra finalitat és saber què hi ha previst i manifestar si ens agrada o no”, matisa Parra. A nivell individual s'ha fet arribar diverses al.legacions al Pla Especial. Entre les queixes que expressen alguns membres del col.lectiu hi ha la manca d'un estudi mediambiental de la instal.lació.

L’Associació en Defensa de l’Alt Urgell convida totes aquelles persones preocupades per l’entorn a assistir a les reunions setmanals. L'entitat va manifestar durant la Fira de Primavera el seu rebuig a l'aeroport a través de pancartes.