Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'atenció sanitària total per als transfronterers, més a prop

L'atenció sanitària total per als transfronterers, més a prop

Aquest dimecres el Parlament aprova la llei que permetrà l'accés a la sanitat pública del col.lectiu a partir de l'1 d'octubre Albert Batalla es mostra satisfet per la feina feta des de l'Ajuntament

CAP de la Seu
CAP de la Seu
28/06/2010 10:59

Aquest dimecres es votarà al ple del Parlament de Catalunya la Llei d’accés a l’assistència sanitària de cobertura pública a càrrec del Servei Català de la Salut, coneguda com la Llei d’universalització de la Sanitat. Segons ha informat l'alcalde de la Seu i diputat de CIU, Albert Batalla, "tot fa preveure que el document s’aprovarà per unanimitat i resoldrà definitivament una de les reivindicacions principals del col·lectiu dels treballadors transfronterers i permetrà l’accés gratuït, a partir de l’1 d’octubre, a la sanitat catalana per a ells i els seus beneficiaris".

Batalla ha destacat la importància de normalitzar la situació del col.lectiu dels transfronterers. "Entre 2.500 i 3.000 persones pugen a treballar a Andorra i pel fet de no formar part de la Unió Europea ni de l’espai econòmic europeu, no queden prou ben resoltes qüestions com el seu accés a la  sanitat o bé a l'atur", assenyala. En aquest sentit, recorda que actualment la Caixa Andorrana de la Seguretat Social només els cobreix fins a un 85% de les despeses sanitàries que tenen fora del Principat.

Batalla recorda que el Govern de la Generalitat va enviar al Parlament de Catalunya aquesta llei d’universalització que estava pensada principalment per resoldre la situació d’alguns col·lectius professionals (advocats, arquitectes..) que tenen la cobertura a través del Muface, algunes congregacions religioses que es troben en una situació de no cobertura pública, i la dels sense sostre. "Des de l'Ajuntament vam veure que també podíem trobar una solució a la problemàtica dels transfronterers amb el nou document legislatiu i ens n'hem sortit", indica l'alcalde urgellenc.

Les compareixences en comissió de Joaquim Llimona (redactor de l’estudi sobre la situació dels fronterers que l’Ajuntament va realitzar fa un any i mig) i de Josep Maria Farràs, en nom de l’Associació de Treballadors Fronterers, van ajudar a convèncer als membres de la ponència de la llei per incloure el col.lectiu.

Ara fa dos anys l’Ajuntament va aprovar per unanimitat una moció de CiU i ERC de suport als fronterers. "Hi hem treballat molt i bé, i ara podem dir que els urgellencs i urgellenques començarem a recollir-ne els fruits", assenyala Batalla.

Mostrar formulari de contacte