Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Audiència de Lleida avala el nomenament del director conjunt dels Hospitals de la Seu i Tremp

L'Audiència de Lleida avala el nomenament del director conjunt dels Hospitals de la Seu i Tremp

L'ens provincial desestima el recurs que havia presentat Compromís, que ara estudiarà si segueix amb la reclamació administrativa. El Departament de Salut ja va ratificar ara fa un any el gerent d'ambdós centres
Sant Hospital de la Seu
11/04/2018 18:00

L'Audiència de Lleida ha desestimat el recurs que havia presentat el grup de Compromís pel Pirineu contra el nomenament de l'actual director conjunt de la Fundació Sant Hospital, a la Seu d'Urgell, i de l'Hospital del Pallars, a Tremp.

Segons ha detallat l'ens provincial, consultat pel diari Segre, la resolució de la reclamació conclou que "la via civil no té competència per presentar un procés d'aquest tipus", per la qual cosa insta Compromís, si ho considera pertinent, a "continuar per la via del Jutjat Contenciós Administratiu".

Les mateixes informacions apunten que quan van presentar el recurs, els grups municipals de Compromís, vinculats al PSC, havien demanat que mentre no hi hagués decisió al respecte se suspengués de forma cautelar el nomenament. Tanmateix, el Departament de Salut va desestimar aquesta possible demora a l'hora de definir la gerència i coordinació dels centres i el març de 2017 va ratificar la designació de Francesc Guerra, que posteriorment va ser presentat a la plantilla del Sant Hospital i es va incorporar definitivament el 3 d'abril de l'any passat. El concurs per cobrir la plaça s'havia iniciat al gener de 2017 i el Govern la va justificar per l'objectiu de “construir col·laboracions en xarxa per enfortir i consolidar els serveis assistencials de les comarques de l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà i el Pallars Jussà”, si bé els centres de la Seu i Tremp mantenen els seus respectius caràcters jurídics i òrgans de govern.

Respecte de la decisió de l'Audiència de Lleida, el portaveu de Compromís X la Seu i diputat del PSC al Parlament, Òscar Ordeig, ha explicat que ara la formació valorarà si continua per la via del contenciós administratiu, com els ha suggerit l'Audiència, o bé si opten per plantejar-ho des d'un vessant més purament polític. Ordeig defensa que el Sant Hospital tingui el seu propi gerent i que aquesta figura no sigui compartida amb un altre centre mèdic.