Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'embassament d'Oliana guanya un punt després d'arribar al nivell més baix de l'any

L'embassament d'Oliana guanya un punt després d'arribar al nivell més baix de l'any

El pantà alturgellenc està molt per sota de la xifra registrada fa un any, quan es trobava al 50% de la seva capacitat
Pantà d'Oliana
16/10/2007 12:23

L'embassament d'Oliana se situa aquest dilluns al 32,7% de la seva capacitat, guanyant un punt respecte a la setmana anterior, moment en què va arribar al nivell més baix de l'any. La recuperació, que també coincideix amb l'inici de l'any hidrogràfic, es deu a les pluges registrades durant els darrers dies i el consegüent augment del cabal del riu Segre, i al fet que a finals de setembre va finalitzar la campanya de rec del canal d'Urgell. De tota manera, les reserves que presenta el pantà estan molt per sota de la xifra registrada fa un any, quan es trobava al 50% de la seva capacitat, i l'aigua embassada a tota la conca de l'Ebre està per sota de la mitjana dels últims cinc anys.

L'Agència Catalana de Notícies ha indicat que el cabal del riu Segre, que abasteix l'embassament d'Oliana, presenta aquesta setmana uns nivells força més alts que durant les darreres setmanes gràcies a les pluges registrades. En el seu pas per la Seu d'Urgell disposa de 4 metres cúbics per segon, guanyant durant la darrera setmana 1,5 punts, però situant-se mig punt per sota de la xifra registrada durant la mateixa setmana de fa un any, que era de 4,31. En canvi, el riu Valira en el seu pas per la Seu d'Urgell presenta actualment un cabal de 0,31 metres cúbics per segon, una dècima per sota que la setmana passada, tot i que presenta un cabal superior que l'any passat en aquesta data.

Segons xifres de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, la reserva d'aigua de tota la conca és de 3222 hm³, i per segona setmana consecutiva es troba per sota de la mitjana dels últims cinc anys, tot i que encara es troba per sobre de la reserva de l'any passat. Pel que fa al pantà de Rialb, també banyat per les aigües del Segre, aquest també presenta una recuperació de les seves reserves corresponent a un 2%, situant-se al 5,5%, amb 22 hectòmetres cúbics d'aigua embassada.