Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'empresa d'avions no tripulats Singular Aircraft provarà el seu nou prototip a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

L'empresa d'avions no tripulats Singular Aircraft provarà el seu nou prototip a l'aeroport Andorra-La Seu d'Urgell

Els tests permetran continuar la fase de producció del Flyox, un avió amfibi teledirigit. Les proves es perllongaran durant dos mesos
Avió no tripulat de l'empresa Singular Aircraft
14/10/2015 13:30

L’empresa Singular Aircraft començarà durant aquest mes d’octubre les proves prèvies a l’inici de la fase de producció de la seva nova sèrie, el Flyox, a l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell, gràcies a l’acord signat amb Aeroports de Catalunya.

Els tests, que es perllongaran durant dos mesos i tindran lloc a la plataforma i a la pista, són la continuació de les proves de rodatge que la mateixa empresa va realitzar durant la primavera del 2013, en aquella ocasió a l’aeroport de Lleida-Alguaire. Els tests van tenir lloc amb un prototipus d’avió amfibi teledirigit, el SA03, útil per a operacions que puguin resultar arriscades pels pilots.

A partir d’aquest prototip es va construir la primera unitat de la nova sèrie, el Flyox I, que va realitzar amb èxit el seu primer vol el 16 de maig de 2015 a l'aeroport de Höfn, aIslàndia. Aquest dron és l’únic capaç d'enlairar-se i aterrar en qualsevol superfície. L’enlairament amb èxit del primer vol es va dur a terme en una pista asfaltada i l'aterratge en una zona de pantans.

Els dos mesos de proves que ara començaran a l’aeroport d’Andorra-La Seu d’Urgell serviran a l’empresa per implementar les millores necessàries i iniciar la fase de producció.