Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'EOI de la Seu organitza un curs d'introducció a la llengua i la cultura italianes

L'EOI de la Seu organitza un curs d'introducció a la llengua i la cultura italianes

La formació permet adquirir els coneixements essencials de l'idioma, a nivell A1. Les classes es faran els dilluns i dimecres al vespre, del 29 de gener al 19 de març
16/01/2018 18:45

L'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de la Seu d'Urgell organitza aquest trimestre un curs instrumental d'Introducció a la Llengua i la Cultura Italianes, a càrrec de la professora Noemí Tortosa Corbí. La proposta formativa, de 30 hores, es farà entre el 29 de gener i el 19 de març, i l'horari serà els dilluns i dimecres de les 7 a les 9 del vespre.

El curs permet adquirir els coneixements essencials d'italià a nivell A1 (principiant) i no cal tenir coneixements previs de la llengua. La preinscripció es pot fer fins aquest divendres, dia 19. Cal posar-se en contacte amb l’escola per telèfon, correu electrònic o presencialment per facilitar nom i cognoms, telèfon i adreça electrònica. El curs es farà en cas que hi hagi el nombre mínim d'inscrits, que s'acceptaran per ordre d'arribada de les matrícules, que es podran tramitar entre el 22 i el 25 de gener.

El curs començarà amb un estudi sistemàtic de la llengua italiana i de la seva utilització actual, seguit de la presentació d'aspectes de la cultura general d'Itàlia i de l'adquisició de nocions lingüístiques elementals que permetin a l'estudiant sortir-se'n en una conversa d'estudi, de treball o de turisme al país transalpí. En aquest sentit, es treballaran les estructures i continguts morfosintàctics, lèxics i fonològics bàsics necessaris per poder resoldre les situacions esmentades, especificats en el nivell A1. També hauran de ser capaços de copsar les informacions fonamentals de textos orals i escrits senzills. L'edat mínima per fer el curs és de 16 anys.

L'avaluació serà contínua i es durà a terme mitjançant el Portfolio, que inclou les activitats realitzades a classe individualment o en grup i les fetes fora de l'aula. Al final del curs es realitzarà una prova amb l'objectiu de que els alumnes prenguin consciència del seu progrés en el procés d'aprenentatge. L’EOI lliurarà un certificat, sempre que l’alumne hagi assistit al 80% de les classes. Algunes universitats de Catalunya reconeixen aquests cursos com a crèdits d’idiomes de lliure elecció. La proposta també és en tràmit de ser reconegut pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya com a activitat de formació permanent.

Jornada informativa sobre cursos a l'estranger

D'altra banda, l’EOI de La Seu d’Urgell organitza la setmana vinent la III Jornada Informativa de Cursos i Estades a l'Estranger. Tindrà lloc dijous dia 25, de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre.

Atès que l'EOI rep sovint sol·licituds de joves, adults, famílies o empreses que demanen informació i consell sobre com organitzar-se per anar a un país estranger i alhora aprendre un idioma, s'ofereix aquesta jornada per poder contactar personalment amb tres institucions que ofereixen aquesta activitat des de Catalunya: British Summer, Learn English on Holiday, i l'Oficina Jove de l'Alt Urgell. Cadascuna disposarà d'un espai propi per oferir directament els seus serveis i informació detallada.

  • Curs d'introducció a la llengua i la cultura italianes
  • Jornada informativa sobre estades a l'estranger (EOI)