Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'equip de govern de la Seu presenta un projecte per insonoritzar la quarta planta de la Biblioteca

L'equip de govern de la Seu presenta un projecte per insonoritzar la quarta planta de la Biblioteca

Al ple municipal d'aquest dilluns vinent proposaran aprovar una partida de 16.000 euros per aïllar-la del tercer pis, on hi ha una sala d'estudi. L'espai acull habitualment presentacions, xerrades i activitats familiars
Presentació a la Biblioteca Sant Agustí dels actes de l'Any Fabra, aquest dimecres
05/07/2018 17:55

L'equip de govern de l'Ajuntament de la Seu d’Urgell proposarà al ple municipal, aquest dilluns vinent, l’aprovació del projecte d’insonorització de la quarta planta de la Biblioteca Sant Agustí, que habitualment s'utilitza com a sala polivalent. Aquesta proposta s’inclou en el punt de l’ordre del dia sobre expedients de modificació de crèdit i preveu incloure una partida d’inversió de 16.000 euros per poder realitzar la reforma d’aquesta sala.

La planta quarta, que està oberta mitjançant un doble espai al tercer pis, on hi ha una sala d'estudi, invalida l'ús d'aquesta planta de sota quan acull la celebració de conferències, presentacions de llibres i xerrades, entre d’altres activitats. Per evitar molèsties a la resta els usuaris, el grup del PDeCAT ha proposat "tancar el doble espai existent entre les plantes tercera i quarta de l’edifici, amb la instal·lació d’uns paraments de vidre, de manera que les dues plantes quedin aïllades acústicament".

D’altra banda, a la planta quarta també s’hi conserva la documentació més antiga de la biblioteca: l'anterior a 1850 i fins al 1963, any en què s’instaurà el Dipòsit legal i fou obligatori cedir diversos exemplars a les biblioteques provincials i a la Biblioteca de Catalunya). Alhora, s'hi guarda les obres creades per escriptors, directors o il·lustradors de la comarca o bé dedicades a la comarca, dins de l’anomenada Col·lecció Local. Per conservar millor tota aquesta documentació, el projecte de reforma d’aquesta planta també inclou la substitució de la moqueta existent per un paviment de rajola, linòleum o un altre material que sigui fàcil de netejar i que alhora redueixi l'impacte acústic.

A més a més, el projecte preveu la col·locació d’unes cortines per poder mitigar la llum directa i la calor que entren per la façana oest, que és totalment de vidre, ja que el sistema actual no funciona.

Més de 52.000 documents

A data de desembre de 2017, la Biblioteca Sant Agustí de la Seu d’Urgell tenia 52.700 documents i un total de 11.950 carnets expedits, dels quals 265 es van fer durant dita anualitat.

Durant el 2017, 35.011 usuaris van fer ús d’algun dels serveis que ofereix la biblioteca i es van deixar en préstec 24.846 documents. Paral·lelament, un total de 4.362 persones van participar a les 164 activitats programades (hores del conte per a nens, les visites a la biblioteca per part dels centres escolars, les exposicions, els tallers i els clubs de lectura). Els darrers cinc anys han participat a les activitats organitzades entre 4.300 i 5.500 usuaris.

Inici de l'Any Fabra

Precisament aquest dimecres, dins dels actes que es fan en aquesta quarta planta, la Biblioteca Sant Agustí ha acollit l'estrena de les activitats de l'Any Fabra, amb una conferència de David Paloma, professor de llengua catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona i expert en l'obra de Pompeu Fabra.

Paloma va explicar com en el seu temps el cèlebre lingüista va haver de fer front tant a les dificultats per unificar i modernitzar la gramàtica catalana com a la persecució política que ja patia la llengua del país en aquella època, amb diverses lleis que en prohibien l'ús, obligaven a fer servir només el castellà en l'economia i els actes públics i relegaven el català a l'àmbit domèstic i quotidià. Paral·lelament, s'ha inaugurat una exposició sobre la vida i la trajectòria de Fabra. Es pot veure al segon pis de la Biblioteca fins al 14 de juliol.