Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'equip de govern opta per l'ampliació del cementiri actual

L'equip de govern opta per l'ampliació del cementiri actual

S’hi construiran dos-cents nous nínxols a l’espera que finalitzi el procés administratiu d’expropiació dels terrenys del nou equipament, a la Torre del Cap
Cementiri - Espai per a ampliació
25/09/2007 16:52

La Junta de govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha acordat encarregar la direcció del projecte de construcció de dos-cents nous nínxols a l’actual cementiri municipal, a l’espera que finalitzi el procés administratiu d’expropiació dels terrenys del nou equipament. El futur cementiri s’ha d’ubicar en uns terrenys que es troben al peu de la carretera de Cerc, en una zona coneguda com la Torre del Cap.

El regidor responsable de la instal.lació municipal, Miquel Colom, ha explicat que amb l’ampliació de l’actual cementiri “es donarà una resposta adequada i urgent a les necessitats que té avui dia la Seu”. Colom s’ha mostrat convençut que els dos-cents nous nínxols permetran fer front, sense dificultats, a les demandes que es puguin generar en un futur”.

Segons ha manifestat el regidor urgellenc, “el govern municipal ha actuat amb responsabilitat, buscant solucions immediates i alhora defensant l’interès general, tenint en compte la situació d’alta ocupació de l’actual equipament i la lentitud del tràmit d’expropiació dels nous terrenys, per la manca d’acord amb els propietaris”.

El projecte de creació dels nous nínxols ha estat encarregat a l’arquitecte Miquel Duelo per un import d’11.949 euros. Es preveu que les obres finalitzin abans que acabi l’any.

El nou cementiri

El Pla General d’Ordenació preveu un nou cementiri en uns terrenys que es troben situats al peu de la carretera de Cerc, a la Torre del Cap. L’espai destinat al nou equipament té una superfície aproximada de 38.898 metres quadrats. En una primera fase el nou cementiri de la Seu se centrarà en cobrir les necessitats previstes per als pròxims deu anys. La nostra ciutat té una mitjana de 115,2 enterraments anuals. Amb aquestes dades, es calcula que la previsió de sepultures fins al 2017, serà de 1152.

El nou cementiri tindrà un edifici de 514 metres quadrats, on s’hi habilitaran sales de vetlla, una sala de material funerari, hi haurà un servei d’atenció al públic, un incinerador de cadàvers i una sala de comiats per a cent persones. El cost aproximat de l’equipament municipal serà d’aproximadament uns tres milions d’euros.

El nou projecte l’ha dissenyat Anna Rovira, guanyadora d’un concurs d’idees que va organitzar l’Ajuntament de la Seu.