Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les aigües termals centren un dels últims cursos de la UdL

Les aigües termals centren un dels últims cursos de la UdL

Les classes ajuden a conèixer les qualitats terapèutiques d'aquest recurs natural Els alumnes visiten banys termals com ara Sant Vicenç, Font-romeu, Dorres, Llo i les Escaldes
Els Banys de Sant Vicenç
23/07/2009 15:52

La Universitat d'Estiu de la UdL està arribant a les últimes hores amb propostes com ara un curs sobre aigües termals i medicinals, amb una trentena d'alumnes. 

Les classes presenten els conceptes i les eines per a l'estudi de l'origen, funcionament i aplicacions lúdiques i terapèutiques d'aquestes aigües, ja sigui a nivell biològic, psicològic o simbòlic. És per això que, a més dels experts en aigües del departament del Medi Ambient de la UdL, hi imparteix docència el psiquiatre i professor de Medicina Jaume Baró.

"La hidroteràpia és el tractament més antic i constant en medicina, documentat fa uns 8.000 anys en les primeres civilitzacions. Els romans van iniciar l'explotació de gairebé totes les surgències naturals d'aigües termals i mineromedicinals del Pirineu", explica Baró. I és en aquesta zona on se centra el curs de la UdL.

Els estudiants han pogut ja fer un tast dels beneficis de les aigües sulfurades i bicarbonatades dels balnearis de Font-romeu, Llo, Dorres i Sant Tomàs, a la Cerdanya Nord. Aquest dijous han visitat el sistema hidrotermal de les Escaldes, a Andorra. El darrer dia del curs, coneixeran els balnearis de Senillers i Els Banys de Sant Vicenç, a l'Alt Urgell mateix.