Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les cases rurals segueixen rebent reserves però estan pendents de recuperar la mobilitat

Les cases rurals segueixen rebent reserves però estan pendents de recuperar la mobilitat

A la demarcació de Lleida, el sector augura una "allau" d'activitat tan bon punt s'aixequin les actuals restriccions de trànsit a Catalunya. L'ocupació del 2020 va ser un 60% inferior a la de l'any anterior a causa de les mesures vinculades a la pandèmia
Cal Paller (Foto: ACN / arxiu)
22/02/2021 19:25

Les cases rurals de la demarcació de Lleida segueixen rebent reserves malgrat les actuals restriccions de circulació imposades pel Govern a través del pla Procicat, el qual actualment prohibeix la mobilitat entre comarques. Malgrat la incertesa sobre la flexibilització d'aquestes mesures, de cara la primavera molts dels establiments ja tenen plena l'agenda per a quasi tots els propers caps de setmana, des de mitjan març i fins a Sant Joan. El 90% de les reserves provenen de l'Àrea Metropolitana.

Tot i aquest evident interès en aquest tipus d'allotjament, la Federació de Cases Rurals de Lleida es mostra pessimista pel que fa a les previsions dels departaments de Salut i Interior i veuen difícil que facin "excepcions" amb el sector. Per això, creuen que l'única opció que els queda és "esperar que la situació es normalitzi" per poder reprendre l'activitat; és a dir, fins que no s'aixequin les restriccions de mobilitat i de reunió, segons ha dit a l'ACN el president de l'entitat, Jaume Ramon Solé. En tot cas, auguren que tan bon punt això passi, rebran una "allau" d'activitat i de reserves, perquè constaten que la població de zones urbanes té moltes ganes de poder gaudir d'aquests allotjaments.

Solé veu difícil que aquestes condicions es compleixin per Setmana Santa, si bé apunta "cal esperar i veure que passa". Molts clients pregunten a partir de quin dia podran venir. Mentrestant, veuen amb resignació com han d'anar cancel·lant reserves que han rebut aquest hivern. Precisament per l'alt nombre de cancel·lacions causat per les restriccions, actualment ja no cobren la paga i senyal per avançat.

Un altre motiu d'optimisme és que, de moment, la pandèmia no ha causat el tancament definitiu de cap establiment associat, si bé l'afectació econòmica és evident, sobretot en aquelles cases que també tenen restaurant. A nivell global, l'ocupació mitjana del 2020 ha estat un 60% inferior a la del 2019, a causa bàsicament de l'estat d'alarma decretat pel Govern espanyol i per les successives restriccions de la Generalitat a la tardor, que encara continuen. Només hi va haver una bona activitat a l'estiu, quan els allotjaments del Pirineu van fregar la plena ocupació i els de la plana Lleida es van situar al voltant del 80%.